Smears në gjinekologji

Pap është një bazë metodat kërkimore laboratorike të përdorura në gjinekologji. Përdorin atë për të zbuluar sëmundje të ndryshme gjinekologjike infeksion maja karakter, vaginosis bakteriale, vaginitis, kancerin e qafës së mitrës dhe kështu me radhë. D.
Si është shpifjeve gjinekologjike?
Gatim shpifje është një procedurë e thjeshtë në të cilën një mjek prodhon direkt nga scraping organet gjenitale mukoze të brendshme (qafën e mitrës, vaginë, kanalit cervikal të mitrës) dhe pastaj të kryer studimin nën mikroskop.

Llojet e goditje në gjinekologjisë


Gjithsej dallojmë dy lloje kryesore të strokes, të cilat përdoren edhe në gjinekologji - mikrobiologjike dhe citologjike.
E para është studimi i mikroorganizmave të pranishëm në shpifje dhe tjetra promovon indet kërkimore të qafës së mitrës, disa prej të cilave u mor në një goditje.
Shpifjeve mbi florën është studimi mikroskopike, e cila ka për qëllim të përcaktojë microflora natyrës gjinekologjike vendosur në vaginë, kanalin e qafës së mitrës, uretrës. Kryejë atë për të diagnostikuar dhe për të parandaluar sëmundjet e karakterit inflamator, të paktën një herë në gjashtë muaj.

Cilat janë rezultatet?
Tregon gjinekologjike shpifjeve të përfshira në traktin gjenital të femrave. Normalisht shpifjeve mbi florën përfshin qelizat squamous, qelizat e bardha të gjakut, shufra Gram-pozitive dhe mukozë. Në varësi të se sa ata janë në shpifje përcaktimin e shkallës së pastërtisë së vaginës.
Shpifjeve për Citologjia (Pap test) - një metodë e hulumtimit, i cili është përdorur në diagnozën e kancerit të qafës së mitrës. Ajo ka vlerësuar madhësinë, formën, numrin e qelizave në shpifje. Kjo lehtëson zbulimin e hershëm të kancerit. Në rast të një qelizave gjinekologjike shpifjeve onkotsytov, biopsi për diagnozë të saktë.