Pasi këshilluese gjinekolog-endokrinolog

Qëllimi i interesave profesionale gjinekologu-endokrinolog është duke studiuar funksionet hormonal, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve që lidhen me ndërprerjen e prodhimit të hormoneve të caktuara dhe se si ato ndikojnë organet njerëzore. Sa i njohur për të ndikojë në sistemin endokrin në pothuajse të gjitha proceset në trupin e njeriut. Hormonet ndikojnë në zhvillimin dhe rritjen e trupit të femrës, bookmark autoriteteve që lidhen me sistemin riprodhues. Përveç kësaj, sistemi endokrin ndikon në masë të madhe në shëndetin fizik dhe psikik të seksit më të drejtë. Vëmendje e veçantë gjinekolog-endocrinologist tërheq sistemin endokrin për shkak të faktit se ajo ndikon në zbatimin e aftësisë së një gruaje për të konceptoj - ndoshta tiparet më të rëndësishme femra.

Për të kuptuar ku kërkohet gjinekolog-endocrinologist konsultimi nevojë të dini saktësisht se cilat hormonet ndikojnë, si dhe ato patologji që mund të ndihmojnë të kuruar këtë specialist. Përjetuar, profesional gjinekolog-endocrinologist mund të ndihmojë me shumë probleme që lindin në shëndetin e grave. Kur ajo kërkon konsultime dhe ekzaminimin nga një gjinekolog, endokrinolog, se si ajo mund të ndihmojë një grua? Me menstruacioneve dhimbshme, çrregullime menstruale, mosfunksionim ovarian, Endometrioza, menopauza dhe në shumë probleme të tjera duhet të adresohen në këtë specialist.

Kujtojnë se hormonet më të rëndësishme për trupin e femrës dhe atë që ata ndikojnë.

Estrogjenit - një hormon femra që lejon për të ruajtur shëndetin, bukurinë dhe rininë. Një shumë e dëshirueshme që niveli i këtij hormoni në trupin e femrës ishte normale - që do të lejojë një grua të ndjehen mirë, duken tërheqëse, të rinj. Megjithatë, në situata ku estrogjenit në trupin e një gruaje nuk është e mjaftueshme, kjo është manifestuar në përkeqësimin e humorit dhe të ndikojë në pamjen. Funksionet e vezoreve të fillojë të zbehet, ka çrregullime të ndryshme të karakterit vegjetative. Shansi i djersitje të tepruar, presionin e lartë të gjakut dhe të tjerët. Kur një grua vuan nga këto simptoma duhet të konsultoheni me një gjinekolog, endokrinolog për këshilla.


Megjithatë, duhet të mbani mend se tejkalimi i hormoneve estrogjenit në trup mund të çojë në probleme të tjera. Nga njëra anë, një sasi të madhe të këtij hormoni ju lejon të vazhdimisht të shikoni kolegët më të rinj, por në estrogjenit tjetër tepërt mund të çojë në shterpësi, dukuri e tumoreve në organet gjenitale femërore, çrregullime menstruale dhe mosfunksionim të tjera serioze të trupit të femrës. Kjo i përgjigjet pyetjes se kur një grua mund të kenë nevojë konsultime urgjente me një gjinekolog-endokrinolog.


Progesterone - hormon femra të prodhuara nga vezoret, të cilat duhet së pari të vlerësojnë njeriun, sepse ai ka një ndikim serioz në disponimin e gruas gjatë ciklit menstrual (gjysma e dytë). Nëse shuma e këtij hormoni janë normale - çdo gjë duhet të jetë në rregull, por në qoftë se për ndonjë arsye nuk është e mjaftueshme, ka probleme të ndryshme. Të mjaftueshme që do të quhet dhimbje të rënda gjatë menstruacioneve, zemrat e dhimbshme. Ka depresioni, nervozizëm, të cilat arrijnë kulmin e tyre në gjysmën e dytë të ciklit. Një tjetër funksion i rëndësishëm i këtij hormoni - aftësinë për të mbajtur shtatzëninë, kur mungesa e një gruaje e progesterone mund miscarriages shpeshta ose shtatzënia nuk ndodhin fare.


Testosterone - një hormon që është kryesisht në trupin e mashkullit, por kjo ndodh në gratë, por jo në sasi të tilla të mëdha. Kjo grua ka një gjatësi të caktuar hormon fizike, jo aq si një njeri, natyrisht. Për më tepër - kjo është hormon përgjegjës për dëshirës seksuale femërore (dëshirën seksuale). Kjo ndodh se në femra trupit testosterone hormon shumë, atëherë gruaja mund të ketë tipare të caktuara të cilat janë karakteristike për njerëzit: rritje të qenët leshatak, shpatullat e gjera, etj Gjithashtu pohoi se këto gra kanë tendencë për profesionet seks natyrshme të fortë.


Pra, me hormonet e grave dhe atë që ata janë përgjegjës, ne e kuptojmë. Tani, se kur saktësisht se gruaja mund të ketë nevojë konsultuar gjinekolog-endokrinolog, çrregullime endokrine që mund të çojë në këtë specialist. Ndoshta grupi më i zakonshëm i sëmundjeve, i cili gjithashtu merret me këtë ekspert - një sëmundje e gjëndrës tiroide. Gjithnjë e më shumë, ka raste të sëmundjeve gjinekologjike që lidhen me sëmundje tiroide. Kjo ndodh për shkak të kushteve të këqija mjedisore, për shkak të stresit, lodhjes dhe të tjerët.


Gjinekolog, endokrinolog tha se qeverisur tërë sistemin femër hormon seksi dhe çdo çekuilibër në trupin e tyre mund të shkaktojë një shumëllojshmëri të efekteve negative, organet gjenitale sëmundje, zemrat. Mjekët gjinekologë, Endocrinologists duhet për të zotëruar metodat e përcaktimit diagnozë të saktë dhe trajtimin e çrregullimeve endokrine.

Pra, kur dhe ku dobësitë nevojë konsultimit të detyrueshëm gjinekolog-endokrinolog që sëmundjet janë të diagnostikuar dhe trajtuar, hyperthyroidism, prolactinoma, acromegaly, osteoporozën, hirsutism, menopauza, pamjaftueshmëri kronike të veshkave, tumoret veshkave, kanceri tiroide, adenoma thyrotoxic, goiter gunga, goiter endemike përhapur shkakton strumë toksike dhe më shumë. Endocrinologists kanë një varietet të teknikave diagnostikuese, të tilla si CT, MRI, shpuese biopsia e tiroides, etj në të gjitha rastet e problemeve të dyshuara serioze me shëndetin e grave duhet të kontaktoni këta profesionistë.