LH dhe FSH - vlera

Ndër të gjithë gamën është raporti i hormoneve LH dhe FSH përcaktojnë pjellorisë, dmth aftësia për të marrë shtatzënë. Raporti i duhur i LH dhe FSH do të varet nga funksioni ovarian. Prandaj, ky tregues është aq aspekte të rëndësishme të shkaqeve diagnostikimin e infertilitetit dhe sëmundjeve të sistemit riprodhues.
Nivelet normale të hormoneve
Në fazën e parë të ciklit menstrual nivelin FSH duhet të jetë më i madh se përmbajtja e LH në gjak dhe në anasjelltas faza e dytë. Kjo është arsyeja pse periudhat kryesore të ciklit dhe quhet folikulare dhe Faza Luteal. Indeksi që tregon raportin e LH ndaj FSH është shumë e rëndësishme. Të dy hormonet janë prodhuar në Hipofiza dhe organit të synuar ata gjithashtu të përbashkët - ajo vezore. Për të përcaktuar këtë parametër duhet të ndajë rezulton nivelin e LH Treguesi FSH.

FSH normale vlera dhe LH, si hormonet e tjera, në varësi të moshës dhe gratë e ciklit. Është e njohur se në kohën e pubertetit, ky raport është 1: 1. Që trupi i prodhuar numrin e njëjtë të vajzave luteinizing dhe hormonet gjëndër Nxitja. Pastaj, me kalimin e kohës, fillon të mbizotërojë nivelet e hormoneve LH, dhe vlera e merr vlerën e 15: 1. Që nga përfundimi i pubertetit dhe vendosjen përfundimtare të ciklit menstrual para figurës menopauza FSH mbetet vazhdimisht nën nivelin e LH në gjysmë - dy herë.

Ndryshimi i hormoneve
Niveli i hormoneve është shumë e ndryshueshme dhe varet nga shumë faktorë. Prandaj, në mënyrë që rezultati i testit ishte si autentike para marrjes së mostrave të gjakut për analizë duhet të ndjekin rregulla të caktuara:

 • të paktën një orë para se manipulimi nuk duhet të pijnë duhan;

 • Analiza duket stomak bosh;

 • një ditë para analizës së planifikuar nuk mund të marrë pije që përmbajnë alkool dhe për të shmangur tendosje fizike dhe përvojat emocionale.


 • Në mënyrë tipike, hormonet e të dhënave të përcaktuar 3-8 ditë të ciklit menstrual. Dhe në këtë kohë balanca e drejta e hormoneve FSH dhe LH nga 15 deri në 2. Por në fazën e hershme folikulare (ditën e tretë të ciklit) raportin e LH, FSH do të jetë më pak se 1 është e nevojshme për maturimin normal të gjëndër.

  LH dhe raporti FSH i barabarte me 1, është e pranueshme ne femijeri. Raporti i LH dhe FSH 25 ose më shumë është një shenjë e sëmundjeve të mëposhtme:
  vezoreve patologji (sindromen policistike te vezoreve ose dështim ovarian);
  Tumoret e hipofizës.
  Për më tepër, ajo duhet të shtohet se një përmbajtje e tillë e lartë e LH çon në stimulimin e tepërt e indeve ovarian. Si rezultat, më shumë androgens mund të sintetizohet, prishin qelbëzim vezë dhe si rezultat - jo ovulacionit ndodh.