Kur dhuroni FSH

Hormoni stimulues i folikulit - është një mjet i domosdoshëm në rritjen dhe zhvillimin e estrogjenit ovarian. Kur të marrë FSH hormon (dhe me të në një palë zakonisht LH) përcakton gjinekolog në rast të mosfunksionim të hormoneve në varësi të ciklit të Ditës së Gruas.

Sinjalet për kur të testohen FSH


Shenja e parë e një shkelje të hormoneve të FSH dhe LH është për të përcaktuar vlerën e tyre. Idealisht kjo duhet të jetë diferenca midis 15.2 herë pokazatelyamyv. Nëse diferenca është më e madhe se ose më pak - kjo tregon anomalitë e ndryshme në trup. Në burra, kjo mund të jetë për shkak të një operacioni në organet gjenitale apo keqpërdorimit të testosteronit, rritjen e spermës. Në femra, ajo mund të jetë gjithashtu një simptomë e sëmundjeve të ndryshme.

Hormone sintezë shkaku:

 • alkoolizmi;

 • trashje;

 • dështimi i veshkave dhe kështu me radhë.


 • Kur doni të merrni gjëndër-stimuluese hormon nga dita në ditë?


  Në atë ditë të pranuar FSH marrë? Zakonisht ka një nivel maksimal i hormonit në mes të ciklit. Prandaj, mjeku përshkruan kur të dhurojnë gjak për të hormoneve FSH, duke u fokusuar në ciklin e pacientit, në 3-7 ditë. Kjo mospërputhje lind shkallën dhe peshën e sëmundjes. Nëse nuk ka sëmundje, por nuk është pengimi i gjëndër, dorëzimi i analizës është 5-8 ditë.

  FSH - Si të dhuroni?


  Për të testuar rezultati ishte më i rëndësishëm, për të marrë me qera FSH gjakut, ju duhet të ndiqni disa rregulla:

 • Mos pini alkool dhe nuk kanë ushqimet e rënda një ditë para dorëzimit të analizave.

 • Dhuroni gjak në mëngjes në një stomak bosh.

 • Gratë duhet të kalojnë disa ditë me ciklin e tyre menstrual, dhe njerëzit - në çdo kohë të përshtatshme për ta përditshme.