LH - standard për gratë

Hormon luteinizing (LH), shkalla e cila është aq e rëndësishme për shumë gra dhe mjekët - një nga tre hormoneve të mëdha seksuale të publikuara nga gjëndrra e hipofizës që ofrojnë trajnime të shtatzënisë dhe kursin e saj normale.
Luteinizing hormon është përgjegjës për mënyrën se si e bëri mirë me femra progesterone hormon seksi dhe mashkullor testosterone hormon seksi.
LH Rregulli në gratë mund të jenë të ndryshme jo vetëm në një varësi të caktuar për ciklin, gjendjen e grave, por edhe në varësi të moshës. Konsiderojnë këto shifra.

LH - standard për gratë


Në qoftë se trupi i gruas në të mjaftueshme LH shumat hormon, shkalla e femrave në hormon mund të zbulohet me analiza të gjakut. Pra:

 • sigurimin e LH në fazën folikulare (dmth 1 në 14 ditë të ciklit menstrual) - 2-14 mjaltit / L;

 • Vlerësoni këtë hormon gjatë ovulacionit (12 deri në 16 ditë të ciklit) - 24-150 med / l;

 • Norma LH në fazën Luteal (dmth ciklit menstrual 15-16 ditësh dhe në fillim të ciklit të ardhshëm) - 2-17 mjaltit / l.


 • Tepër Nivele të larta të këtij hormoni në gratë thotë:


 • Sindromi lodhje apo vezoret polycystic;

 • pamjaftueshmëri renale;

 • zhvillimin e tumoreve hipofizë;

 • Endometrioza;

 • Dështimi gonads funksionojnë.


 • Përveç kësaj, LH në gratë mund të jenë në rritje gjatë agjërimit, trajnimit sportive intensive (e cila është shkaku i femrave infertilitetit në sport profesional), si dhe stresi.
  Reduktuar LH zakonisht thotë:

 • mangësi Luteal faza;

 • sindromen policistike te vezoreve;

 • Nivelet e tepërt të hormoneve Hormoni;

 • Amynoree mesëm hypothalamic.


 • Niveli LH ulur si obeziteti, stresi, pirja e duhanit vonuar rritjes.

  LH gjatë shtatzënisë - standarde


  Është e rëndësishme të mbani mend se nivelet e shtatzënisë e hormoneve luteinizing reduktuar gjithmonë. Kjo është konsideruar nivele normale dhe kontribuon në shtatzënisë dhe mirëmbajtjen e saj.

  Hormone LH - normë moshës


  Vajzat, vajzat, gratë, LH ndryshon gjatë gjithë jetës. Ne përshkruajnë këto shifra. Për shembull, të moshës 1 deri në 3 vjet është konsideruar një nivel normal të këtij hormoni nga 09 Med / l në 19 mjaltë / l për katërmbëdhjetë vajzat - nga 05 mjaltë / l në 25 mjaltë / l, dhe në moshën 18-23 Med / l 11 DKA / l.

  Rregullat për gratë të përmuajshmet e grave moshës në lidhje me fazat e ndryshme të ciklit menstrual mësipërm. Në menopauzës nivelet LH në gratë shkojnë 142-523 DKA / l.
  Gjithashtu vini re se disa norma janë të përafërta, sepse ajo mund të ndryshojnë edhe në një grua, në varësi të gjendjes së trupit.

  Analiza LH - standard për gratë


  Për analiza LH është kryer si duhet, ju duhet të ndiqni këto rregulla të rëndësishme:

 • Mostra e gjakut duhet të kalojë rreptë në mëngjes dhe agjërimin, si dhe ndonjë analizë mbi hormonet;

 • për të gjetur normën e LH në fazën folikulare e analizës duhet të kryhet ciklin e 3 dhe 8 ditë;

 • për të mësuar LH në fazën normale Luteal, analiza duhet të kryhet 19-21 ditë cikël;

 • një ditë para dorëzimit të analizave nuk mund të pini alkool ushqime shumë të yndyrshëm dhe ëmbëlsirat.


 • Kjo analizë është emëruar zakonisht me varfëri, Endometrioza, sindromi i polycystic ovarian. Saj kryer gjithmonë për të përcaktuar periudhën e ovulacionit në IVF (in vitro fertilizimit).

  Pavarësisht nga fakti se gratë LH nivelet në trup vazhdimisht ndryshme, ekzistojnë standarde mjekësore, të cilat përcaktojnë tepërt ose mungesa e këtij hormoni të rëndësishme.