Kur të bëni një mammogram

Në mënyrë që të mos humbasë fazën fillestare të kancerit, kur trajtimi është më premtuese në drejtim të shërimit të plotë, duke përdorur metoda të ndryshme të testimit. Dhe më informative konsiderohet ekzaminim X-ray e gjinjve - mamografia. Popullariteti mamografia për shkak se ajo mund të ndihmojë për të sëmundje tjera të gjirit - prania e cysts, fibroadenomas, dhe depozitat e kripërave kalcium.

Kur keni nevojë për një mamogram?Ka raste kur ju duhet të bëni mammograms pavarësisht nga mosha. Këto janë: • dhimbje gjoksi;

 • Konsolidimi në gjoks;

 • shkarkimit nga dalë;

 • qark shkelje dhe skuqje të gjirit;

 • ndryshojë në dalë kontur.


 • Nëse këto simptoma mungojnë, atëherë zemrat e para shtënë duhet të bëhet në 35-40 vjet. Ky imazh duhet gjithmonë të ketë një të dini se në çfarë moshe keni filluar të bëni një mammogram dhe për të marrë këtë kontroll foto. Të gjitha fotot e mëposhtme të zbulojë ndryshimet në gji.
  Duke iu referuar kohës së studimit, në këtë rast, është e definuar në aspektin e ndjeshmëri më të vogël të gjirit. Ju duhet së pari të shqyrtohet nga një gjinekolog i cili do të përshkruajnë një kohë kur për të bërë një mammogram. Kjo zakonisht ndodh 6-10 ditë pas muajit, kur ju mund të bëni një mamogram pa shqetësuese në trajtime më shumë dhimbje. Kushtet e tilla për shkak të sfondit hormonal të organizmit. Në qoftë se një grua ka menopauzë, data e studimit janë të parëndësishme.


  Koha e kalimit mamografia

  Shqyrtimit të gjirit duhet të bëhet në intervale prej jo më pak se 1 herë në 2 vjet pas 40 vjet dhe pas 50 vjetësh - të paktën 1 herë në vit. Rrezatim X-ray në këtë lloj studimi pak, kështu që nuk është çudi se si shpesh ju mund të bëni një mammogram.
  Nëse i dyshuari mjeku dhe gruaja dërguar për ri-dhënien e provimit, ajo duhet të bëhet menjëherë për të shmangur një pasoja shumë më të rënda. Si me çdo procedurë, ekzaminim, X-ray mamografia, ka contraindications - ajo nuk duhet të bëjnë gratë shtatzëna dhe nënat gji, në këtë rast është më mirë për të bërë mamografia ultratinguj.