Kur dhuroni Hormoni

Hormoni - Kjo është një hormon që është i pranishëm në një burri dhe një gruaje.
Ky hormon është prodhuar në qelizat hipofizë. Ka veprimet e mëposhtme në trupin e gruas:

 • nxit zhvillimin dhe rritjen e gjinjve në vajzat gjatë pubertetit;

 • efekt në rritjen e madhësisë të gjirit gjatë shtatzënisë;

 • stimulon prodhimin e qumështit të gjirit gjatë shtatzënisë dhe fëmija pleqsh.


 • Me saktësi nuk e ka përcaktuar ende ndikimin mbi burrat Hormoni trupi, përveç se ajo nxit lirimin e testosteronit dhe formimin e spermës së re. Në veçanti, trupi mashkull ajo është prodhuar rregullisht, por qëllimi i ekzistencës së saj në përgjithësi të njohur. Në Hormoni femër e trupit është e nevojshme për:


 • Rritja dhe zhvillimi i gjinjve;

 • pjekuria dhe ndarja në kohë e colostrum, si dhe transformimin e colostrum të qumështit;

 • Faza e vazhdueshme Luteal;

 • rregullimi i metabolizmit me ujë kripë në trupin e femrës.


 • Duhet të theksohet se gratë shtatzëna dhe të ushqyerit e gjirit shtatzënia nuk ndodh vetëm për shkak të pranisë së Hormoni. Kur fëmija ha veçmas nga nëna, atëherë probabiliteti i gjetjes shtatzënë përsëri rinovohet.

  Kur dhuroni analizë Hormoni?


  Normalisht, dorëzimi Hormoni i fokusuar plotësisht në një seri të grave. Preferuar Analiza data e dorëzimit është cikli i 2 ose 5 ditë. Disa ekspertë besojnë se nuk ka rëndësi se ku për të dhuruar Hormoni gjakut, si në çdo fazë të ciklit ajo duhet të jetë brenda kufijve normale. Ka, megjithatë, dy faza për analizë të ofrimit të - folikulare dhe Luteal. Faza e parë është ideale për testimin praninë e hormoneve seksuale, si dhe për analizën e FSH dhe LH. Hormoni kalojë në ditën e 3 - 5 ciklit normal. Në fazën e dytë të analizës së për dorëzimin e Hormoni ndodhin në 5-8 ditë. Në përgjithësi, përqendrimi i Hormoni nuk është luhatet shumë gjatë gjithë ciklit menstrual, si ditët e shqetësuar nuk është veçanërisht e nevojshme.

  Si për të dhuruar Hormoni?


  Në këtë rast, ju duhet të ndiqni disa rregulla dy ditë para analizës:

 • abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale;

 • nuk nervor;

 • mos hani ëmbëlsira, çokollatë dhe kafe pije;

 • të përmbahen nga aktiviteti fizik, sidomos ngjitje shkallët dhe mbante barrën;

 • ekzaminim të gjirit rekomandohet edhe për të lëvizur.


 • Duhet të theksohet se rritja e hormonit të zhvillohet në mëngjes, nga 5 në 7 am. Pra, para se të merrni kur Hormoni, është pak e gatshme. Vini re se analiza kryhet në një stomak bosh, 3 orë pas zgjimit. Është më mirë për të kryer këtë procedurë dy herë në ditë të ndryshme të ciklit, në mënyrë që rezultati ishte më i saktë.

  Hormoni hormon - kur të marrë?


  Nëse simptomat në vijim janë të pranishëm:

 • cikli menstrual;

 • shkarkesë të bardhë nga gjiri kur presion;

 • probleme konceptues;

 • ulur epsh;

 • fytyre;

 • shtim në peshë;

 • mungesa e ovulacionit.


 • Karakteristikat e mësipërme nuk mund të jetë gjithmonë i pranishëm në Hormoni lartë apo të ulët. Por mos harroni se shkaku i çrregullimeve të tilla mund të jenë probleme serioze shëndetësore të përgjithshëm të grave. Pra, nuk ka nevojë të prisni për zhvillimin e sëmundjeve të rënda, dhe menjëherë të kthehet në një gjinekolog për këshilla dhe trajtim.

  Hormoni - kur të marrë?


  Kjo pyetje vetëm ju mund të përgjigjem Specialist ekzaminuar më parë dhe duke marrë testet e nevojshme. Koha më e përshtatshme, kur ky hormon është në përgjithësi është përgjegjëse për 3 - ciklit menstrual 6-ditore. Nëse cikli, në fakt, nuk e përhershme, e cila është një shenjë e Hormoni lartë, koha e dorëzimit mund të jenë të planifikuara për çdo ditë e rishqyrtim.