Kur të marrë estradiol

Në qoftë se trupi i gruas crashing në hormonit - nivelin e tyre të ngritur ose ulur në krahasim me normale, simptomat që parandalojnë atë jetojnë. Gruaja bëhet nervoz, depresion, fillojnë problemet e shëndetit, ndërprerë ciklin menstrual, dhe ajo kërcënon të problemeve të infertilitetit. Për të studiuar nevojën hormonal për t'u testuar për hormonet, është e nevojshme të konsultoheni me mjekun dhe për të marrë një laborator referimi.
Nëse ka probleme me uljen ose rritjen e estradiol, ju duhet të kontrolloni me mjekun tuaj kur të testohen. Estradiol është hormon më femër, që ai e bën një grua femërore. Ajo ishte me anë të zhvillimit të tij të vezore dhe gjëndra veshkave, një sistem i tipit femëror formuar grave karakteristikat sekondare seksuale dhe gjithashtu është zhvillimi i sjelljes seksuale psiko-emocional dhe fiziologjik.


Kur dorë mbi analizën mbi estradiol?Për estradiol test të gjakut ishte më demaskuese, ju duhet të specifikojë me mjekun tuaj për të kaluar ditë dhe estradiol në të cilën ciklit menstrual. Për të dhuruar gjak për të estradiol, disa mjekë rekomandojnë që të zgjedhin 3-5 ciklin ditë, nëse është e nevojshme, mund të përsëritet pas 20-21 ditësh. Por në laboratorë rekomandojmë dhurojnë gjak gjatë gjithë ciklit. Kur ju dhurojnë gjak për të estradiol, dy ditë para dorëzimit të Biomaterial - e gjakut duhet të përmbahen nga pirja e duhanit, stërvitje dhe alkoolit. Për shkak të këtyre faktorëve, niveli i estradiol në trup mund të reduktohet. Gjaku është i sigurt për të marrë në një stomak bosh. Rezultati është zakonisht gati brenda disa ditësh.Estradiol hormon - kur emërohet për të marrë?Analiza e nivelit të gjakut të estradiol është treguar për:

 • osteoporozën në gratë;

 • amenorrhea dhe oligomenorrhea;

 • anovulation;

 • cikli menstrual;

 • shkelje e pubertetit;

 • infertilitetit;

 • shenjat e feminizimin në meshkuj.


 • Ju duhet të përqëndrohet në standartet e përbashkëta për nivelet e estradiol në gratë dhe burrat. Kështu, shkalla e estradiol në trup mashkullor është ndërmjet 116 pg / ml deri 412 pg / ml
  Gratë shpërndarë edhe si vijon:


 • në vajzat para pubertetit 4 - 6: 0-22 pg / ml;

 • Gratë në fazën e parë të ciklit - 189 - 2467 pg / ml;

 • pik ovulimit ne hapin 355 - 5708 pg / ml;

 • gjatë menopauzës 0-445 pg / ml


 • Çdo grua duhet të monitorojnë shëndetin e tyre dhe në kohë për të parë një mjek, mos harroni se ekzaminimet parandaluese nganjëherë shpëtuar jetën. Të qëndrojnë të shëndetshme!