Epiteli në shpifjeve

Pap Citologjia është veçanërisht e rëndësishme për të dhuruar rregullisht për gratë që kanë shumë partnerë seksualë, jetën e tyre seksuale përpara moshës 18 vjeç, të ketë një sistem të dobësuar imunitar.
Smears Teknologji
Ka disa përgatitje për goditje konsum, e cila ju lejon për të marrë rezultate të besueshme. Gjegjësisht, shpifjeve marra për kërkime jo më herët se në ditën e pestë të ciklit menstrual. Jo më pak se një ditë për të përjashtuar intimitet seksual, futjen e barnave në vaginë, douching. Mos shurrë në më pak se 2 orë për të vizituar një mjek.

Strisho citologjike marrë shpatull të veçantë me një sipërfaqe të lakuar. Kafaze për analizë duhet të bëhet në kryqëzimin e epitelit të sheshtë dhe cilindrike (zonë transformimi), dhe më pas shpërndarja e tyre në rrëshqitje. Transformimi Zona zakonisht përkon me zonën e OS të jashtme, por mund të ndryshojnë në varësi të moshës dhe ekuilibrin hormonal. Kjo zonë është quajtur epiteli kalimtare. Futje e duhur epiteli kalimtare në shpifje është e rëndësishme për arsye se keqdashje fillon nga shtresat më të ulëta të epitelit të qafës së mitrës dhe pastaj përparon në sipërfaqe deri. Nëse shtupë merr vetëm shtresa e sipërfaqes, diagnoza është e saktë vetëm në fazat e fundit të kancerit.

Hulumtim
Qafën e mitrës dhe pëlhurë vaginë rreshtim, e cila është quajtur epiteli squamous. Ky ind është mbrojtës. Normalisht në gratë shëndetshme epiteli në shpifje duhet të ndodhë. Nëse nuk është, ose është i pranishëm në sasi të vogla, ajo mund të tregojë një mungesë të estrogjenit apo atrofi të qelizave epiteliale.
Epiteli banesë në shpifje duhet të paraqiten në vijim lloje të qelizave: qelizat e shtresës sipërfaqësore, një qelizat shtresë të ndërmjetme dhe qelizave basal shtresa parabasal. Perberja e qelizave ndryshon në varësi të fazë të ciklit menstrual. Në grave të moshës riprodhuese epitelit squamous vazhdimisht mërzitur dhe të zëvendësohet plotësisht nga një popullsi e re e qelizave çdo 4-5 ditë.

Rezultatet e shpifjeve
Qelizat normale squamous në testit në femra shkon nga 3 në 15 njësive në sy. Nëse epiteli në shumë diskreditimi, ajo mund të tregojë inflamacion akut ose infeksion fundit miokardit (inflamacion karakterizuar nga ripërtëritjes aktive e indeve).
Gjetja e qelizave atipike (modifikuar) normalisht nuk duhet të jetë. Kjo mund të tregojë shkallë të ndryshme të dysplasia (varësisht nga indet plagë), dhe një numër i madh i tyre tregon kancerin.
Shkeljet procesit keratinization epiteli squamous në shpifje në studimin cervikal citologjike përcaktohet prania e grupimeve qelizat e indeve pa armë bërthamore të epitelit squamous.

Kanali i qafës së mitrës është i mbuluar slyzeprodutsyruyuschym cilindrike epitelin. Funksioni kryesor i këtij indeve - sekretore.
Qelizat epitelin në testit në varg normal duhet të vendoset në grupe të vogla, në strukturat formën sotopodobnыh ose në formën e shirita. Gjithashtu, mund të ketë qelizat bokalopodibnoyi formë në të cilën shtrihej mukusit citoplazmë. Ndonjëherë këto qeliza janë sekrecion kokrrizë.
Ectopia - një fenomen fiziologjik në qafën e mitrës, në të cilin zhvendosja e epitelit të sipërfaqes, epiteli squamous zëvendësuar atë.