Hysteroscopy - Pasojat

Hysteroscopy - studimi i mitrës duke përdorur një aparat të veçantë - hysteroscope. Mjeku hyn përmes vaginës në mitër hystreroskop, trashësi - 10 mm. Për fibër optikë image kamera është transmetuar në dhe shfaqet në monitor, rritur 20 herë.
Kur procedura diagnostike nuk është kryer anestezi për intervenime në mitër, sipas aparatit të kontrollit duke përdorur, më pak lokal - anestezi të përgjithshme.

Hysteroscopy është përdorur jo vetëm për të shqyrtuar mitër. Mjeku është në gjendje të:


 • vëzhguar gjendjen e endometrium;

 • bëjnë biopsi endometrial (onkoprotsess dyshuar);

 • hiqni polyps endometrial;

 • veprojnë submucosal njësi të vetme fibromatous;

 • një abort jo të plotë - të hequr mbetjet e predha.


 • Po, dhe aborti mjekësor mund të kryhet duke përdorur hysteroscopy, duke pasur parasysh se vëzhgimi vizuale nuk ka trauma të thellë të mitrës, veza e fekonduar është hequr plotësisht, që do të thotë se rreziku i komplikimeve abortit është reduktuar në masë të madhe.  Komplikimet pas hysteroscopy mitrës  Hysteroscopy - një procedurë që nganjëherë mund të prodhojë komplikime të rënda:


 • Vrimë e murit të mitrës - një komplikim shumë e rrallë, por serioz që është e mundur me shkelje flagrante teknologji të procedurës. Gjithashtu, është e mundur me proceset mitra nuk janë diagnostikuar para intervenimit ose si një komplikacion i kirurgjisë hysteroscopy nën kontroll. Simptomat vrimë - dhimbje të forta gjatë procedurës, i shoqëruar nga shoku dhimbshëm, zalisur, ul presionin e gjakut, dobësi të përgjithshme. Pasojat janë vrimë serioze pas hysteroscopy (p.sh., gjakderdhje në zgavrën e barkut), dhe për të parandaluar ata duhet operacioni në mitër pas procedurës.

 • Gjakderdhje mitrës - një nga komplikimet më të zakonshme si ajo zhvillon largimin pasojat polip ose kur hysterosokopyya kryhet për të hequr teknologji fibromatous nyje në shkelje të procedurës. Simptomet e gjakderdhjes - rëndë gjakderdhje nga vagina mbi 2 ditë (diktim të vogël do të ndodhë normalisht pas procedurës). Me zhvillimin e gjakderdhjes hemostatik përshkruajnë barna që reduktojnë drogë mitër, dhe nëse është e nevojshme - ndërhyrje në mitër.

 • Endometritis - inflamacion të mitrës. Ky ndërlikim infektive që zhvillohet pas hyrjes në procedurën e patogjenëve në mitër. Simptomet e inflamacion të zhvillohet menjëherë, por pas disa ditësh pas intervenimit, rrit temperaturën e trupit, intensitet të ndryshëm, dhimbje në bark, gruaja u shfaq përgjakshme-qelbëzuese ose shkarkimin purulent vaginale. Trajtimi i komplikimeve është atybyotykoterapyy dhe detoxification terapi masive nën mbikëqyrje mjekësore.


 • Parandalimi i komplikacioneve pas hysteroscopy


  Për të minimizuar komplikimet pas operacionit, hysteroscopy nuk është kryer në prezencën e semundjeve,
  si inflamacion bakterial të organeve gjenitale (vaginitis, cervicitin, endometritis).

  Në mënyrë për të parandaluar komplikimet bakteriale para procedura duhet të shqyrtojë shtupë vaginale dhe të përjashtojë të sëmundjeve ngjitëse seksuale.
  Ju nuk mund të bëjë një procedurë me gjakderdhje të fortë mitrës, sidomos nga etiologji të panjohur, kancerin e qafës së mitrës, pasi kjo mund të shkaktojë efekte negative: pasi hysteroscopy mund të përkeqësohet ndjeshëm gjakderdhje. Kundërindikuar hysteroscopy mundshme në një shtatzëni të kërkuar, pasi ajo mund të shkaktojë abort.