Gonococci në shpifjeve

Ka lloje të ndryshme të sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST). Një prej këtyre sëmundjeve është gonorrea (ose turist). Sëmundja transmetohet kryesisht gjatë seksit vaginal dhe anal. Ndonjëherë infeksioni ndodh dhe orale. Të ekspozuar ndaj rrezikut të fëmijëve të lindur natyrisht, një nënë të sëmurë. Në një mjedis të brendshëm pothuajse transmetimit gonorrea.

Diagnoza e gonorresë

Çdo person i cili është seksualisht dëshirueshme ekzaminuar nga një mjek të paktën një herë në vit, mundësisht më shpesh. Çdo mjeku rutinë inspektimit merr një shtupë të florës gjenitale për hulumtim. Prania e shtupë gonococci për gonorrenë është një shenjë e një sëmundjeje të fshehur, ose të veshin.


Kohëzgjatja e periudhës së fshehur të infeksionit mesatarisht 3-10 ditë. Shpesh sëmundja është asimptomatike. Karakteristikat kryesore të gonorresë janë:


 • urinim i shpeshtë;

 • djegie, dhimbje gjatë marshimit në tualet;

 • shkarkimit verdhë-bardhë nga organet gjenitale.

 • rritur ndonjëherë temperaturën e trupit, dhimbje të fytit. • Duke swabs për gonorresë  Në varësi të seksit të pacientit, duke përdorur teknika të ndryshme duke marrë swabs për gonorre. Gjinekolog merr gonococci analizë të grave me mukozën vaginale, shpifjeve mbi tservykalnoh dhe uretrës. Pas një sasi të caktuar të materialit të vënë në syzet speciale dhe transferuar në një laborator për studim. Kjo procedurë nuk është kryer gjatë menstruacioneve.


  Duke marrë një shtupë për gonorre tek burrat është vetëm uretrës. Por kjo analizë nuk merr rrjedhin nga plehrat, dhe duke futur një hetim të veçantë në uretrës. Para se ajo është e rekomanduar për masazh uretrës, prostatës.

  Para se të marrë swabs për gonorre, të dy gratë dhe burrat duhet të ndalojë marrjen e antibiotikëve, marrëdhënie seksuale, dhe 15,2 orë për mbledhjen e materialit që të përmbahet nga një rritje në procedurat e tualet dhe higjienike.

  Analiza mbi Smears gonokoku Neyssera në laborator  Në laborator për diagnostikimin e gonorresë është përdorur më shpesh llojet Bacterioscopic dhe hulumtim bakteriologjike. Ndonjëherë përdoret immunofluorescence, ELISA, metoda serologjike. Metodat e reja janë konsideruar PCR dhe LTSR.

  Analiza Bacterioscopic shpifjeve mbi gonococci


  Me këtë metodë, materiale laboratorike studim analiza pikturuar në rrëshqitje. Përdoret më shpesh për këtë zgjidhje -vi 1% e metilen blu ose blu lefflerovskoho. Kur pikturë metilen blu gonococci lyer nga një qelizave të lehta blu. Por ngjyra blu është thjesht vlera indikative, sepse të gjithë coca pikturuar në ngjyrë blu.


  Përfundimi vendimtar nga analiza është dhënë në bazë të ngjyrës së materialit me metodën e programit. Kjo metodë është se gonococci zbardhur nga ekspozimi ndaj alkoolit, dhe Coca, të cilat nuk i përkasin gjini neyseriy mbeten ngjyrë.

  Analizat bakteriologjike në diskreditimi gonococci  Kjo metodë e swabs analizave për gonorre të bëjë, në qoftë se mikroskopi gonococci nuk janë zbuluar. Analiza e kryer nga "mbjelljes" material i vetëm në ambient të veçantë. Riprodhimi aktive gonokoksik i mikroorganizmave të përcaktuar praninë e sëmundjes.


  Analiza mbi egra gonococci qëndron si më poshtë:


 • pozitive - materiali gjetur gonococci Neyssera; konsiderohet pozitiv kur prania e ngjeshur me infiltrimit se sa diametri i 5 mm;

 • negative - u gjetën në një mostër të ADN-së gonococci Neyssera.


 • Rezultatet negative mund të jetë e shurdhër kur mostrave Biomaterial.