Gjinekologjik shpifjeve - transkripti

Shpifjeve gjinekologjik në florën - është një test i thjeshtë dhe efektive që mund të tregojë praninë e inflamacionit dhe sëmundjeve të tilla si vaginitis, vaginosis bakteriale, infeksion maja, infeksione gjenitale.

Si decrypted analizë shpifjeve gjinekologjike në florën?Fletë me detajet e pash nuk është e qartë: në front nga emrat e shumicës së mikroorganizmave mund të jetë shenjë plus, dhe kjo do të jetë normë.

 • Mjeku duhet të shqyrtojë me kujdes praninë e qelizave të bardha të gjakut në shpifje, pasi numri i tyre i madh është drejtpërdrejt e lidhur me një proces inflamator ndodh. Në figurën akut fazë mund të arrijë 100.

 • Ju nuk duhet të frikësojë praninë e qelizave (10) epitelit squamous në shpifje. Ky lloj figure nivelet tuaj hormonal. Të paktën 5 treguesin e dëshirueshme për të kryer ekzaminimin shtesë hormonal.

 • Ndoshta treguesi kryesor është prania e gram-pozitive microflora në shkopinj vaginë, ndryshe lactobacilli. Më shumë nga këto shkopinj, i lartë ju imunitetit disa shkopinj - ndoshta kjo është inflamacion.

 • Normalisht një shpifjeve lejueshme gjinekologjike një sasi e vogël e mukusit, qelizat kryesore, COCCI, kërpudhave Candida dhe E. coli. Numri i tyre modest dhe një pjesë të madhe mund të jetë një shenjë e sëmundjes.

 • Infeksion gjenital mund të përkufizohet si zbulimin e qelizave gjinekologjike shpifjeve hardenerell, gonococci, klamidia, tricomonas.


 • Normat normale shpifjeve mbi florën
  Më poshtë është një shembull i analizave me normat normale florës.

  Performance
  V (vaginë)
  C (qafën e mitrës)
  U (uretrës)


  L (qelizat e gjakut të bardhë)
  10
  15
  5


  KRRT-ja. (Epiteli)
  +
  +
  +


  Mukozë
  +
  +
  -


  Gr. + (Bacil Gram-pozitive)
  ++++
  -
  -


  Hr.- (Gram-negative bacil - hardenerellы)

  -
  -
  -


  GN (gonococci)
  -
  -
  -


  Trich (Trichomonas)
  -
  -
  -


  Klamidia
  -
  -
  -


  Qelizat kryesore
  -
  -
  -


  Candida (maja)
  -
  -
  -