Ekzaminimi gjinekologjik

Ekzaminim gjinekologjik - një procedurë sigurisht nuk është shumë e këndshme, por është thelbësore për çdo grua. Për shkak të sistemit riprodhues është më i prirur destabylyzyruyuschemu e mjedisit të jashtëm, dhe është shumë e ndjeshme për çdo shqetësim të brendshëm në trup. Në lidhje me këtë të marrë ekzaminim të plotë gjinekologjik një herë në vit - detyrë e çdo vajzë e ka arritur moshën e pjekurisë.

Ekzaminimi Kompleksi gjinekologjikNë mënyrë tipike, vizita e parë tek gjinekologu është grave ndjenja të përziera, sepse pranimi për nevojën për të përgatitur jo vetëm fizikisht, por edhe mendërisht. Gjëja kryesore për të kuptuar çdo gjë, nganjëherë çështje shumë delikate dhe veprimet e nevojshme për të siguruar që mjeku mund të vlerësojë tablo të plotë të asaj që po ndodh dhe të zgjedhin një drejtim për hetime të mëtejshme, nëse ka shenja të saj.

Procedura standarde është planifikuar ekzaminim gjinekologjik në gratë përbëhet nga fazat e mëposhtme:

 • Intervistë. Gjatë bisedës, mjeku thotë se ankesat e pacientit, sidomos ciklin e saj menstrual dhe jetën seksuale. Përgjigjet e këtyre pyetjeve duhet të jetë i hapur për specialist pasur një pasqyrë më të qartë të gjendjes së sistemit riprodhues.

 • Sondazhi i përgjithshëm. Kjo përfshin presionin e gjakut, lartësi dhe vendosmërinë e peshës, nganjëherë ekzaminimin e kërkuar të gjëndrës tiroide.

 • Shqyrtimit gjirit. Procedura e detyrueshme, i kryer në fillim ose në fund të marrjes në diskrecionin e mjekut.

 • Ekzaminimi bimanual dhe ekzaminim kirurgjie - Metodat themelore Shqyrtimi i pacientëve gjinekologjike dhe grave absolutisht të shëndetshme për t'u kujdesur pranimin.

 • Colposcopy - ekzaminimi i qafës së mitrës me një pajisje të veçantë. Kryer shpesh për sëmundje të dyshuar të mitrës.

 • Ultratinguj Transvaginal. Zbulon disa probleme që nuk mund të përcaktohet kur të shikuara në një karrige.

 • Vizita planifikuar të gjinekologu nuk është pa egra mbi florën dhe shkallën e sterilitetin vaginës, dhe egra për Citologjia. • Metodat shtesë të ekzaminimit të pacientëve gjinekologjike  Lista e plotë e të gjitha metodat e mundshme të hulumtimit është shumë i rëndësishëm, por këto procedura nuk kanë nevojë në të gjitha rastet. Kështu, dëshmia kryer:

 • reaksion zinxhir polimeraza për të përcaktuar infeksioneve fshehur;

 • Analiza Pishtari-infeksionit;

 • Analiza mbi hormonet;

 • gjak të plotë dhe të urinës;

 • tomography llogaritur;

 • hysteroscopy;

 • kontrolluar qenët i qartë tubave.