Ultrasounds gjinekologjike

Një nga më të popullarizuar në vitet e fundit, metodat e ekzaminimit e organe gjenitale femërore ishte ultratinguj gjinekologjike. Shumë sëmundje mund të zbulohet vetëm me ndihmën e saj. Përveç kësaj, ajo është e vetmja mënyrë për të zbuluar anomalitë e organeve femra në vajzat. Harmlessness dhe procedura pa dhimbje bëri të njohur jo vetëm gjinekologë, por edhe mjekë të tjerë të cilët dëshirojnë për të inspektuar organet e legenit. Gjithashtu, të bëjë me ultratinguj gjinekologjik gjatë shtatzënisë për të zbuluar anomalitë e zhvillimit të fetusit.


Shumica e mjekëve moderne për vendosjen diagnozë të saktë të emërojë njërin nga dy llojet e testit. Saktësia e rezultateve deshifrim ultratinguj gjinekologjike varet përgatitjen e duhur dhe kohën e procedurës. Për një grua, në varësi të fazën e ciklit, duke ndryshuar trashësinë e endometrium, dhe polyps të vogla mund të jetë e humbur në kolonën e tij.

Llojet e Ultrasonografi gjinekologjikAnketa më e zakonshme nëpërmjet murit të barkut. Ultratingull Transvaginal legenit - kjo është e vetmja mënyrë për të diagnostikuar sëmundjet e grave në femra. Përveç kësaj, ajo i kryer gjatë studimit fillestar për të gjetur organet e legenit, statusin e tyre dhe prania e formacioneve patologjike. Në disa raste, rezultatet e një procedure të tillë mund të jenë të pasakta, sepse ata varen nga trashësia e barkut mur dhe zorrë lëvizshmëri.


Transvaginal ultratinguj legenit - studimi i sensor brendshme gjenitale është futur në vaginë. Kjo na lejon të marrin në konsideratë arsimin e vogla dhe të marrë një pamje më të saktë të organeve të brendshme. Por, ky lloj studimi nuk i jep pamjen e përgjithshme dhe mund të humbasë shkollimin e madhe. Pra, shpesh emëruar dy lloje të ultrazërit në të njëjtën kohë. Mënyra e vetme për të bërë një diagnozë të saktë.

Si për t'u përgatitur për një ultrazërit legenit?Kjo varet se çfarë lloj të ekzaminimit ju urdhrave mjeku. Zakonisht procedure kryhet në fazën e parë e ciklit 5 deri në 10 ditë nga fillimi i menstruacioneve. Para se të ultrazërit Transvaginal është e nevojshme të zbrazët fshikëz. Në procedurën duhet të sjellë prostyraltse dhe prezervativ disponueshme.

Ultratinguj barkut Gjinekologjike kërkon trajnim më të gjerë. Për nëpërmjet murit të barkut mund të konsiderohet organet e brendshme, është e nevojshme për të mbushur fshikëz. Për ta bërë këtë një orë para se të procedurës ajo piu rreth një litër ujë. Në prag të dëshirueshme për të shmangur ushqimet që shkaktojnë bloating dhe vanitet, dhe gjithashtu të bëjë një klizmë spastrimit.

Kur ju doni të bëni me ultratinguj gjinekologjike?


Indikacionet për procedurë:

 • ekzaminim duhet të kryhet çdo vit për gratë profilaktike;

 • shkelje ose mungesa e ciklit menstrual në moshë pubertal vajzave;

 • dhimbje në bark e me origjinë të panjohur;

 • lengjet vaginale;

 • për të zbuluar anomalitë e vezore dhe mitër;

 • dyshohet zhvillimin e tumorit;

 • shkaku i infertilitetit;

 • sëmundjet inflamatore të organeve gjenitale;

 • për të vlerësuar pajisje intrauterine. • Ultratinguj në Shtatzënia  Me ardhjen e ultrazërit është bërë e mundur për të identifikuar fazat e hershme të patologjisë fetusit, praninë e sëmundjeve gjenetike dhe keqformime. Ultratinguj Obstetrik ndihmon për të zbuluar komplikime të shtatzënisë. A atë tri herë:


 • 10-14 javë studim përcakton seksin e fëmijës, lëndimet e mundshme, të shumëfishta apo shtatzënisë ektopike;

 • 5-6 muaj, me ultratinguj ndihmon të përcaktuar saktësinë e fetusit dhe shtetit placenta, në të njëjtën kohë ju mund të vendosni marrëdhënie seksuale të fëmijës;

 • Sondazhi i fundit kryer para dorëzimit - në 33-34 javë: kjo tregon madhësinë e fetusit dhe pozitën e saj, gjendjen e placenta, dhe ndihmon në parandalimin e komplikimet e lindjes. • Decrypt treguar ultratinguj gjinekologjik, mund një mjek. Prandaj, procedura mbart vetëm një ekspert. Rezultatet e saj janë zakonisht femrat raportuar menjëherë.