Ultratinguj vaginale

Metoda më informative e shqyrtimit të organeve gjenitale të femrave - është ultratinguj. Vetëm me ultratinguj mund të i imët shkaqet e dhimbje barku, gjakderdhje dhe probleme të tjera. Por për ultratinguj përmes grua bark për të pirë shumë ujë për t'u mbushur fshikëz, dhe ishin më të qartë të gjitha organet e pelvisit dukshme.
Përveç kësaj, metoda e zakonshme e Ultrasonografia trashje papranueshme. Gjithashtu fryrje informacion të rremë. Pra, tani gjithnjë e më shumë duke përdorur metodën më informativ të provimit - ultratinguj vaginale. Bërë atë një sensor të veçantë. Tij futur në vaginë dhe ekran të marrë informacion të saktë në lidhje me organet e legenit.


Si është një ultratingull vaginale?Pacienti shtrihet në kurrizin e tij dhe shtyn gjunjë këmbët prirje. Mjeku e vë në një prezervativ të veçantë Transvaginal hetim dhe xhel lubricates atë. Sensor futur butësisht në vaginë. Zakonisht dhimbja e këtij pacienti ndjen. Ndonjëherë mjeku mund të shtypni në stomak për të parë më mirë disa organe.

Si për t'u përgatitur për një ultratinguj vaginale?Kjo metodë hulumtimi nuk kërkon trajnim të veçantë. Nuk ka nevojë për të pirë shumë ujë, dhe rezultatet e procedurës nuk janë të varur nga disponueshmëria e peshën tuaj tepërt. E vetmja gjë për të bërë është disa ditë përjashtuar nga ushqimet dietë që shkaktojnë vanitet. Kundërindikimet për ultratinguj përmes vaginës mund të jetë vetëm pafajësinë. Pas procedurës së zbatuar si duhet nuk ka efekte anësore dhe është përdorur edhe gjatë shtatzënisë.


Indikacionet për hetim vaginale me ultratinguj
 • dhimbje të shpeshta barku nuk ka lidhje me menstrual;

 • ose çrregullim i parregullt menstrual i shfaqjes së tyre, si dhe muaji tepër të shkurtër apo të gjatë;

 • paaftësia për të krijoj gjatë gjashtë muajve;

 • grave vjetore profilaktike. • Legen vaginale ultratinguj ndihmon të njohin fazat e hershme të shteteve të tilla si:


 • Endometrioza dhe polyps;

 • cysts ovarian;

 • Shtatzëni të rregullt ose ektopike;

 • Tumoret malinje dhe beninje;

 • prania e inflamacionit ne uterusit dhe organet e tjera. • Aftësia koha për të njohur këto sëmundje ndihmon për të filluar me sukses trajtimin.

 • Kur përcaktimin e shkakut të infertilitetit me ultratinguj mjeku vaginale hetim përcakton nëse follicles të pjekur mjaftueshëm sheh është pengimi i tubave dhe të gjitha organet e zhvilluar si duhet femra.

 • Përveç kësaj, duke përdorur këtë metodë kërkimore mund të llogarisin me saktësi madhësinë e mitrës, qafën, madhësinë dhe vendndodhjen e vezore dhe tuba, prania e lëngjeve në zgavrën e barkut.

 • Mjeku përcakton me ndihmën e kësaj metode prania e tumoreve, dhe mund të kontrollojë procesin e trajtimit. • Ultratinguj vaginale në shtatzëni  Për tre javë këtë metodë për të përcaktuar zemrën e fetusit. Hulumtimi sjellje mund të jetë deri në 14 javë. Është e rëndësishme për të përcaktuar nëse fëmija në zhvillim. Ultratinguj vaginale ndihmon në identifikimin e sëmundjeve gjenetike dhe anomalitë në zhvillimin e fetusit.
  Sidomos kjo metodë tregon një studim të plotë të grave. Përdorin atë për të përcaktuar gjendjen e mitrës për të diagnostikuar herët PREVIA placenta. Kjo procedurë është pa dhimbje dhe të padëmshme për nënën dhe fëmijën.

  Shumë gra nuk e di se si për të bërë një ultratinguj vaginale aq frikë prej tij. Për shkak të kësaj, shpesh humbasë në momentin kur ju mund të shpejt të kuruar sëmundjen dhe dënim veten për trajtim kompleks dhe të gjatë.