Një biopsi e erozionit qafës së mitrës në

Erozioni, i cili ka tendencë mitrës - sëmundjet e grave më të zakonshme të. Kjo diagnozë është çdo grua tjetër, dhe nuk ka rëndësi se lindjes apo jo, të rinj apo të vjetër. Para trajtimit, shumë janë të pakujdesshëm, por për shkak erozioni - është e mirë, por ajo mund të rilindur në onkologji; Pra, të heqë dorë nga vetë diagnostikuar shtrenjtë. Pra, menjëherë t'ia dorëzojë teste për infeksion, pyes se një biopsi ishte planifikuar, dhe të fillojnë trajtimin.

Si funksionon mitër gjatë erozionit

"Dyshimtë" jo erozioni nuk mund të japë veten gjatë viteve. Mitra është e vendosur larg nga sytë, qafën e saj është e dukshme vetëm kur shihet nga një gjinekolog. Grua ndjen asnjë dhimbje, asnjë siklet, vetëm ndarja e shpeshtë mund të sinjalizojë se mitra nuk është në rregull.


Mitra është vendosur në mënyrë që për herë të parë pranon sfidën. Një epiteli, e cila e veshur qafën, shumë e tenderit dhe të lehtë për të ndikimeve mekanike apo bakteriale. Kur qafa është e pabarabartë, dhe mitrës (në të shëndetshme të zbehtë rozë) e plotë e inflamacionit të kuqe - një "zile". Shkaqet sëmundje:

marrëdhënie traumatike seksuale, qafa është vetëm "në rrugën";
aborti, ata mekanikisht plagosur mitrës;
ndërprerje hormonale;
Infeksionet urogjenitale;
Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksual dhe të tjerët.


Nëse e njëjta grua është i infektuar me virusi lyth njeriut, erozioni mund të jetë një shenjë paralajmëruese për kancer, e cila është veçanërisht e prirur qafën e mitrës. Për trajtimin duhet të merret sa më shpejt që ata dëgjuan se mbretëresha tronditur qafën modifikuar. Erozioni i qafës trajtohen ndryshe: një zgjidhje të djegurit të veçantë, lazer, tamponin me ilaçe dhe mjetin e fundit - operacion. Para trajtimit mjeku do të përshkruajnë teste për infeksion, e PT virus. Nëse foto nuk është kuptuar plotësisht, gruaja emëruar biopsi. Biopsi bëhet në raste ekstreme dhe jo për të gjithë.


Pse biopsi e qafës së mitrës

Biopsi - një manipulim, në cilat fusha të modifikuar vidschypuyetsya epiteliale ose preu një mostër të vogël e indeve. Qafën e mitrës, ndërsa të plagosur, por mjeku ishte vendi i nxehtë otschypa. Një biopsi përfshin marrjen e mostrave të opcioneve të ndryshme:

qafën skoblytsya bisturi të veçantë;
Aparat lak për thermocoagulation;
Thikë elektrike Surhytron;
piskatore të veçanta.


Mostra është dërguar në një laborator për ekzaminim mikroskopik. Për biopsi është e saktë, ju duhet të ndiqni disa rregulla:


Biopsi është kryer në gjysmën e parë të ciklit, jo më herët se 5 ditë pas menstruacioneve, kur qafën e mitrës është i pastër;
Pacientët me infeksione, infeksionet seksualisht të transmetueshme, ata duhet të trajtojnë dhe të ri-testuar. Një biopsi është kundërindikuar nëse është e mundur;


Të gjitha të cilëve biopsi nuk është kaluar, zëri siguroi se ajo është krejtësisht pa dhimbje. Mitra është i lirë të shumë mbaresa nervore, qafa mezi ndjeshme. Megjithatë, në qoftë se një biopsi është frika, ju mund të kërkoni mjeku në mitër ishte më parë "ngrirë" lidocaine.


Kur biopsi prapa gruas nuk mund të vë veten në ushtrimin fizik, peshat ashensor. Gjithashtu të ndaluara në atë kohë për të marrë një dush dhe seksualisht aktive. Qafë do të shëroj të paktën dy javë.

Rezultatet Biopsi

Mitër kërkon qëndrim plotrespektueshëm. Analiza do të jetë i besueshëm vetëm nëse mjeku saktë morën mostra të qelizave në biopsi. Scraping citologjik duhet të përmbajë dhe shtresat e thella të qelizave, sepse qafën e mitrës është i veçantë, proceset malinje janë zakonisht fillojnë në thellësitë. Qafa modifikuar fundit. Përndryshe, diagnoza mund të jenë të lumtur, por jo të sakta.


Përgjigjet Citologjia në vetëm dy:

biopsi pozitiv;
biopsi negative.


Nëse biopsi tregoi qeliza atipike - kjo nuk është një dënim. Kjo mund të tregojë se mitra është ngacmuar. Edhe formimi i keq që është shteti i rilindur i erozionit të qafës së mitrës, trajtohet me sukses, shumica e mitrës është e shëndetshme, qafën e tij kthehet qetësi rozë. Sidomos në qoftë se qelizat e sëmurë gjenden në fazën fillestare, mitra mund të mbajë funksionin e tyre riprodhues.

Gratë duhet të aplikoni një vizitë parandaluese në gjinekologu të paktën një herë në gjashtë muaj, i vëmendshëm në trupin e tij dhe të jetë të shëndetshme.