Biopsi endometrial aspiratë

Biopsi endometrial aspiratë erdhi për të zëvendësuar shumë metoda të tjera të hulumtimit mitrës traumatike. Sot aspiratë vakum biopsi është përdorur në vend të curettage veçantë diagnostike.

Aspirata Metoda biopsi është përdorur për të diagnostikuar sëmundjet e aparatit gjenital femëror kanë të bëjnë me shkeljen e ciklit menstrual dhe ndryshimet hormonale - fibroids mitrës, Endometrioza, endometritis dhe kështu me radhë D. Procedura është kryer në ditë të ndryshme të ciklit, në varësi të rastit..Si është një biopsi?

Për procedurat e nevojshme mjet "paypel" (pra emri i dytë - diagnoza paypel e endometrial). Kjo është një cilindër fleksibël bërë prej plastike. Ajo është futur në mitër, dhe në kohën e largimit ka presion negativ, në mënyrë që cilindër është tërhequr indeve endometrial. E gjithë procedura është absolutisht pa dhimbje.

Më tej, në vitro mostër e indeve të marra është hetuar me metodën e histologjike. Rezultatet e përgatitur brenda 7 ditëve. Atëherë mjeku mund të fillojnë për të trajtuar pacientin.


Avantazhet e gjilpërës gjobë aspirimi biopsi

Kur në krahasim me curettage diagnostike, aspiratë biopsia ka disa avantazhe, kryesore të cilat janë të vogla pa dhimbje dhe trauma. Përveç kësaj, procedura nuk kërkon zgjerimin e kanalit të qafës së mitrës dhe mund të bëhet në kushte ambulatore. Si rezultat i kësaj, ju mund të merrni një mostër nga çdo departament të mitrës dhe të mos frikë rrezikun e sëmundjeve inflamatore.

Pas biopsi pacienti ndihet mirë, nuk do të humbasin efektshmërinë dhe mund menjëherë të largohet nga spitali vetëm.


Pse përdorin aspiratë biopsi të mitrës?

Fine biopsi aspiratë gjilpërë është kryer për të monitoruar rreshtim mitrës gjatë periudhës së terapisë hormonale, dhe diagnostifikimit proceset apo kanceri endometrial hyperplastic. Nëpërmjet procesit mund të merrni një mostër të endometrium për hulumtime të mëtejshme bakteriologjike.

Kundërindikimet aspiratës biopsi

Biopsia nuk mund të mbahet nëse ju keni në këtë moment është një sëmundje inflamatore e vaginës ose qafës së mitrës (tsertsyvyt, vaginitis). Procedura është e kundërindikuar gjatë shtatzënisë.


Si për t'u përgatitur për procedurën?

Para se të vijnë në një biopsi, të sjellë shpifje klinik të gjakut nga shpifje vaginale nga mitrës për onkotsytolohiyu dhe presin rezultatet e testeve për hepatitit B dhe C, HIV dhe sifilizit.