A biopsi i gjirit

Biopsi të gjirit është proces me të cilin mjeku kryer marrjen e mostrave të copa të vogla të indeve për analiza të mëtejshme pathomorphological. Kjo është metoda kryesore që lejon Onkologji konfirmuar diagnozën.
Dëshmi
Treguesit kryesore për biopsi të gjirit janë:

 • prania e vulave në indet e gjirit;

 • Fushat disponueshmërinë errësuar identifikuara si rezultat i ultrazërit;

 • shkarkimit nga gjiri, të ndryshojë lëkurën e saj, lëkurë.


 • Në prani të këtyre ndryshimeve një grua duhet të kthehet në mammologist që, në bazë të manifestimeve klinike, vendos për biopsi. Në mënyrë tipike, një biopsi është kryer mbi një bazë pacient i jashtëm. Në varësi të ndryshme, gjatë zbatimit të tij mund të aplikojnë anestezi, dy lokale dhe universale.

  Llojet e biopsisë
  Llojet kryesore të biopsi të përdorura në diagnostikimin e kancerit të gjirit është Stereotactic, Bukura dhe Incisional dhe эksytsyzyonnaya.
  Biopsi gjobë gjilpërë
  Fine biopsi aspiratë gjilpërë e gjirit mund të zbatohet në tashmë të identifikuara tumoreve të lehtë palpuyemyh gjirit. Shumë gra, pas emërimit të saj pyesin 2 pyetje: "Si biopsi të gjirit?" Dhe "A nuk është kjo të lënduar?".
  Procedura kryhet duke ulur. Më parë lëkura e shenjave pedagog gjirit, të cilat janë përpunuar pastaj antiseptik. Nga këto, trashesia e kancerit të futur hollë, gjilpërën gjatë, e cila është bashkangjitur në shiringë. Tërhequr nga pistoni, ajo merr pjesë në indet e gjëndrave shiringë, e cila më pas eksploruar. Në kryerjen e kësaj procedure gruaja ndjen disa dhimbje.

  Biopsi Stereotactic
  Biopsi Stereotactic gjirit përfshin gardh disa pjesë të mostrave të indeve nga pjesë të ndryshme të tumorit në gji. Ku arsimi qëndron thellë dhe nuk është detektueshme, përdoret mamografia dhe me ultratinguj. Një shtrirë në tryezën e operacionit në shpinë. Duke përdorur një makinë projektuar posaçërisht të bëjë disa të shtëna nga kënde të ndryshme. Rezultati është një imazh tre-dimensional, i cili është vendosur në vendin e gjilpërës të mëtejshme.

  Biopsi Incisional
  Metoda konsiston në heqje e nje zone e vogël e tumorit. Mostra hequr indet nënshtrohet mykroskopyrovanyyu të mëtejshme për të përcaktuar tumor beninje ose malinje. Kryhet nën anestezi lokale, e cila plotësisht eliminon praninë e dhimbjes në femra.
  Ekstsyziyna biopsi
  Gjatë biopsi эksytsyzyonnoy (trepanobyopsyy) zhvilloi një operacion të vogël të gjirit, e cila është prerje e një pjese ose të gjithë të tumorit plotësisht. Kryhet nën anestezi të përgjithshme.

  Stërvitje
  Para kryerjes së ndonjë grua biopsi të gjirit emëruar lloje të ndryshme të testit. Ato nuk mund të krijojë qëllimin dhe shtrirjen e tumorit. Metoda kryesore e diagnozës është mamografia, ultratinguj gjirit dhe radiografi.
  Si rezultate të vlerësuara?
  Për biopsi të gjirit, zakonishtë duhet disa ditë. Vetëm pasi të gjitha këto do të studiohet karakteristikat e mostrave, patolog është përfunduar. Kjo padyshim tregon të gjithë informacionin në lidhje me qelizat madhësinë, tumor indeve ngjyra. Të jetë i sigurt për të të treguar nëse ka qeliza abnormale në mostrat. Nëse këto janë gjetur, gruaja caktuar për operacionin, i cili synon për të hequr tumor. Kjo metodë është radikale dhe është përdorur vetëm në zbulimin tumor malinje.