Biopsi e mitrës

Shumica e grave që janë në një pritje në gjinekologu raportuar nevojën për biopsi të mitrës, duke mbuluar frikë. Në fakt shkak për shqetësim, por ajo mund të jetë në qoftë se nuk diagnoza në kohë të sakta as trajtim. Kjo ishte për të diagnozës në shumicën e rasteve dhe biopsi e endometrium e mitrës.

Biopsi e mitrësProcedura është prerje e një sasi të vogël të indeve për hulumtim, në të cilin është vendosur diagnoza përfundimtare, arsyet e procesit patologjik dhe shkatërrimit kufi. Në mënyrë tipike, biopsia mitrës është pa dhimbje dhe nuk ka pasoja negative. Megjithatë, si çdo kirurgji, ka disa contraindications:


 • shtatzënisë;

 • cervicitin akute purulent;

 • sëmundje të gjakut;

 • pezmatimi i organeve pelvike.


 • Bazuar në ankesat e pacientit, mjeku zgjedh ditën më të përshtatshme të ciklit menstrual me biopsi kancer endometrial. Rezultatet nga analiza e bërë në biopsies e mitrës.

  Indikacionet për biopsi të mitrës


  Biopsi e zgavrën e mitrës rekomandojë qëndrimet e grave me parregullsi menstruale, gjakderdhje mezhmenstrualnыmy, me varfëri dhe pamjen e dyshuar e tumoreve.

  Kaloni në manipulimin gardh e materialit disa metoda biologjike në lidhje me këtë dallim:

 • Ekstsyziyna biopsi - një scraping plotë i mitrës.

 • Incisional biopsi - Pjesa nxjerrë e mukozës.

 • Percutaneous biopsi - mostrave ind është kryer duke përdorur një birë uritur gjilpërë.

 • Aspiratë biopsi e mitrës - një metodë relativisht e re që është përdorur gjerësisht si biopsi e domosdoshme e fibroids mitrës, materiale marrjes vakum nxjerrjes.