Biopsi e qafës së mitrës

Incidenca e dysplasia dhe kancerin e qafës së mitrës në femra është në rritje ritmin zhgënjyese çdo vit. Për diagnostikimin e hershëm të këtyre dhe të tjera sëmundje femra ekzaminim gjinekologjik ka quajtur "biopsi i qafës së mitrës."

Çfarë dhe cilët janë duke marrë një biopsi të qafës së mitrës?


Në varësi të çdo rast, një biopsi e mitrës janë për:

 • specifikim të furnizuara ose diagnoza e mundshme;

 • të përjashtojë apo të zbulojë proceset e qafës së mitrës kanceroze ose precancerous.


 • Një biopsi i qafës së mitrës është e nevojshme para së gjithash për ato gra që janë bartës të HPV onkogjenik me rrezik të lartë (161.836 dhe 45 lloje), ose rezultatet colposcopy onkotsytolohyy të përmbajë të dhëna mbi të rëndësishëm epitelit të parregullt qafës së mitrës.

  Nëse kolposkopisë nevojshme të zgjatur (në të njëjtën kohë të kryejë kolposkopinë tradicionale me biopsi të mitrës). Kjo procedurë është quajtur një biopsi e mitrës.
  Biopsi e mitrës kryer gjithashtu me leukoplakia, polyps dhe erozioni për të përcaktuar praninë / mungesën e qelizave malinje, duke sqaruar shkaqet e sëmundjes dhe emërimin e trajtimit të duhur.
  Në dysplasia butë, biopsia cervikale nuk është e rekomanduar për monitorimin e sëmundjes dhe jo periodike onkotsytolohycheskye hulumtimit.

  Si të bëni një biopsi të qafës së mitrës?


  Procedura biopsi i qafës së mitrës është relativisht e thjeshtë dhe të moderuar të dhimbshme. Kur ajo është injektuar në pacientit të instrumenteve vaginë përkatëse gjinekologjike, ata mund të prerë një pjesë të vogël të indeve të qafës së mitrës. Indeve marrë nga ajo pjesë e qafës së mitrës, një kusht që shkakton shqetësim më të madh të mjekëve. Mostrat e indeve të çojë në një shqyrtim të mëtejshëm histologjik.
  Nevoja për anestezi gjatë një biopsi të qafës së mitrës është i përcaktuar nga pikëpamjet e tij. Shpesh nëpërmjet injektimit të anestezisë bërë anestezi lokale, më pak: epidural, anestezi kurrizore apo të përgjithshme.

  Llojet e biopsisë
  Deri më sot, praktikohet më së shpeshti këto lloje të biopsi:

 • Sighting (Colposcopic) biopsia e mitrës. Zbatohet gjatë ekzaminimit diagnostik, procedura praktikisht pa dhimbje, të shkurtër (10 sekonda).

 • Biopsi Radiowave e mitrës. Procedura kryhet pa anestezi përdorur bisturi radiowave, duke arritur trauma minimale dhe rrezikun minimal të dhëmbëza postoperative. Radiowave të rekomandojë një biopsi e mitrës bëjnë gratë nerozhavshym.

 • Loop ekstsyziyna biopsi e mitrës. Tip Pretty traumatik i biopsi, pas së cilës ajo është dhëmbëza mundur të mitrës. Indet e saj thelbi detashment patologjike duke përdorur një instrument të veçantë petlevydnoho nëpërmjet të cilit një aktuale elektrike.

 • Thikë biopsi e mitrës (konizatsiya). Procedura kërkon të përbashkët, epidural apo anestezi kurrizore. Me një prerje bisturi është kryer dhe indeve Patologjike dhe të shëndetshme përreth qafën e mitrës mitrës ndjekur nga ekzaminim histologjik.

 • Biopsi Endocervical e mitrës. Mjet Kyuretkoy kruese bërë të shtresës sipërfaqësore leckë të mitrës mitrës.


 • Çfarë bën një biopsi të qafës së mitrës?


  Rezultatet biopsi qafës më të saktë se colposcopy dhe onkotsytolohyy dhe jo e diskutueshme. Nga rezultatet e një biopsi mund të:

 • përcaktuar praninë e leukoplakia atipike, displazia dhe kanceri i qafës së mitrës mitrës;

 • konfirmojnë se: inflamacion i qafës së mitrës dhe kanalit të saj, erozionit, leukoplakia thjeshtë, polyps.


 • Rezultatet e biopsisë së mitrës të përmbajë të dhëna për:


 • prania / mungesa e ndryshimeve qelizore (nuk ka ndryshime celulare - ndryshimet normale, e vogla - inflamacion);

 • prania / mungesa e I, II ose III dysplasia klasën (shkallë unë - dysplasia dritë, II, III shkallë - moderuar dhe dysplasia të rënda, në fakt, para)

 • prania / mungesa e karcinomës në qafën e mitrës - kanceri i qafës së mitrës.