Analiza e FSH - ajo

Një test i gjakut për hormonet duket të jetë në gjendje për të zbuluar devijimin më të vogël në trup. Një lloj i hulumtimit të tillë është analiza e FSH. Çfarë është ky hormon dhe të cilat mund të them performancën e saj?
Një test i gjakut për FSH (gjëndër-stimuluese hormon) duket shpesh çiftëzohet me LH (hormon lyuteynyzyruyuschym). Kjo është bërë në mënyrë që të ketë një pamje më të plotë të shëndetit në sistemin e përgjithshëm dhe riprodhues në veçanti. Testet FSH dhe LH janë konsideruar normale, kur raporti i tyre është 15 në 2% ndryshim.

Çfarë analiza FSH?


Devijimi më i vogël nga norma në kohën e analizave të hormoneve FSH sinjalizon trazirat e ndryshme në trupin e burrave dhe grave. Kur mjeku kjo normë ka të drejtën e një nga diagnozat e mëposhtme:

 • Pamjaftueshmëri renale.

 • Ekspozimi ndaj rrezeve X.

 • Menopauza.

 • Tumor hipofizës.


 • Duke reduktuar performancën mund të dyshohet:

 • Kontaktoni me plumb.

 • Kirurgjisë.

 • Agjërimi.

 • Amenorrhea - Mungesa e menstruacioneve për disa cikle.


 • Shkalla e grave në FSH përgjithshme dhe deshifrim gjakut


  Për të përcaktuar normën në aspektin e ardhshme duket hormonet në kombinim: FSH, LH, progesterone, Hormoni dhe kështu me radhë.
  Hormoni - një hormon gjendet në trupin e njeriut dhe gruas, por, pasi ajo konsiderohet mashkullore në femra ajo duhet të jetë më pak e një njeriu dhe më shumë. Normalisht një grua duhet të jetë 10,2 ng / ml në rast të tepërt në gratë shtatzëna mund të përjetojnë abort.
  FSH është përgjegjës për vezoret. Nëse norma -. 4-150 njësi / L - të gjithë sistemit të konsiderohet i shëndetshëm riprodhues. Me uljen e FSH në gratë janë dy shkaqe natyrore:


 • Shtatzënia.

 • Droga hormonale.


 • Në çdo rast tjetër, FSH devijim nga norma duhet të shihet si një shenjë e sëmundjes.