Testet për infeksion latent

Të përfshijnë infeksione të tilla fshehur, infeksione gjenitale (IST), si Ureaplasma, Klamidia, Mycoplasma, trichomoniasis, gonorrea, sifilizi, papillomavirus, virus simplex, cytomegalovirus, që dilte pa manifestimin e simptomave në grevë.
Simptomet e infeksionit mund të jetë fshehur dhe të shkojnë në minuta, orë ose ditë. Një person nuk mund të di edhe ose harrojmë për këtë, pa i dhënë rëndësi të veçantë për të manifestimeve të tyre të përkohshme.
Por në qoftë se nuk ka simptoma, kjo nuk do të thotë se infeksioni ka lënë trupin. Infeksionet e fshehur mund të çojë në shkatërrimin e sistemit imunitar, nyjeve të mëdha dhe të vogla, membranat sy e syrit, duke shkaktuar dysbiosis zorrëve, sensibilizim dhe alergji të ndryshme.

Prandaj, është e rëndësishme për të identifikuar dhe për të marrë trajtimin e duhur të sëmundjeve të lartpërmendura.

Llojet e testeve për infeksione të fshehura gjenitale


Shumë njerëz nuk janë indiferentë ndaj çështjeve të tyre të kujdesit shëndetësor të cilat duhet të kalojnë testet për infeksione gjenitale fshehur në spitale, ku ajo mund të bëhet.
Për të analizuar të dhënat për identifikimin e sëmundjeve infektive material biologjik të marrë nga mukozën e organeve gjenitale. Gjithashtu, infeksionet fshehura dhe sëmundjet seksualisht të transmetueshme është vendosur urinalysis dhe gjak.

Para se ju mund të testohen për infeksionin fshehur duhet të kontaktoni specialistin e duhur, gratë - gjinekolog, burrat - të sëmundjeve veneriane, urolog, të cilët do të përcaktojnë listën e testeve që kanë nevojë për të dorëzuar dhe të japin drejtim. Mjeku mund të kalojnë një analizë gjithëpërfshirëse për të identifikuar patogjene shumëfishta infeksionet latente.
Atëherë ju duhet të zgjidhni se ku për t'u testuar. Kjo mund të bëhet në një laborator privat ose publik, spital, qendra mjekësore.
IST Aktualisht fshehura janë metoda të ndryshme të analizave:


 • Laboratori bacterioscopy - bakteret studiuar nën një mikroskop.

 • Analiza enzimatik zbulon një reagim i organizmit ndaj patogjen.

 • Imunofluoreshenca - infektive agjentë të përcaktohen nga lloji i shkëlqim.

 • Reaksion zinxhir polimeraza (PCR) - një metodë shumë e saktë e analizës për infeksion latent. Përcaktoni llojin e infeksionit dhe vlerësimin e saj sasior. Që është, kjo metodë na lejon të përcaktuar sa mikroorganizmave sëmundje infektive është i pranishëm në trup.


 • Metoda më e zakonshme e PCR diagnozën e infeksioneve fshehur.

  Testet shpjegim për infeksion latent


  Pas kalimit të materialit biologjik dhe kryerjen kërkimin e tij në laborator nga PCR pacienti mund të marrë rezultatet e mëposhtme testimit:

 • Pozitive - tregon se materiali testi janë gjurmë të infeksionit.

 • Negative - tregon se gjurmët materiale provë e infeksionit nuk u gjend.


 • Analiza për infeksion latent dhe shtatzënia


  Në fazën e planifikimit të krijoj një fëmijë, dhe në shtatzëninë e hershme, një grua duhet të bëjë analiza për infeksionet seksuale të trupit të fshehura, pasi shumë prej tyre mund të ndikojë negativisht në shtatzëninë, dëmtojë nënën të qetë dhe të ndikojnë në shëndetin dhe zhvillimin e fruta.

  Mjaft raste pazakontë e dështimeve është për shkak të pranisë së infeksioneve fshehur, abortin dhe zhvillimin e infertilitetit. Vonë të identifikojë infeksionet çon në faktin se shëndetit dhe nëna korrigjimet pariparueshëm dëm të cilat nuk mund të përballojë mjekët. Prandaj, çdo grua duhet të kuptojnë se shëndeti i saj vet dhe shëndetin e fëmijës në krahët e saj.