Analiza e urinës cystitis

Cystitis - inflamacion i fshikëzës me rrjedhën akute ose kronike. Simptomet e cystitis akute është theksuar gjithmonë. Kjo dhimbje, probleme me urinim, siklet në bark. Por në bazë të diagnozës thjeshtë të ankesave të pacientit nuk ngriti. Prania e sëmundjes duhet të konfirmohet nga testet laboratorike.

Çfarë teste të kalojë me cystitis?


Analizon Themelore në gratë me cystitis - një analizë të përgjithshme të gjakut, urinës dhe shtupë nga vagina dhe uretrës.
Në prani të inflamacionit në gjak gjithmonë tregon rritjen e numrit të leukociteve dhe ane.

Urinalysis me cystitis është shënues kryesore diagnostike, si material për hulumtim është dorëzuar nga epiqendra e "armiqësive" - ​​me fshikëz përflakur.

Urinës me cystitis


Analiza performanca e cystitis urinës, të cilat janë shenja paralajmëruese janë:

 • rritet në leukociteve në urinë - dëshmi e inflamacionit;

 • një numër i madh i qelizave epiteliale;

 • gjak në urinë;

 • proteina shtesë mund të tregojnë dëmtime në veshka.


 • Kur cystitis zakonisht urina turbullt përmban bakteret dhe çështje të jashtme.

  Më shumë mund të jetë analiza nechyporenko - për të studiuar e urinës të mbledhura mes lumi.
  Për të identifikuar patogjen dhe për të përcaktuar ndjeshmërinë e tij ndaj antibiotikëve, duke e bërë bakposiv urinë. Po terapi do të jetë më efektive. Kjo analizë është veçanërisht e rëndësishme për gratë me cystitis kronike.
  Nëse ka simptomat e cystitis dhe Analiza e urinës, ndërsa i mirë mund të shkaktojnë parehati në diçka tjetër. Për të sqaruar diagnozën duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim gjinekologjik, bëjnë me ultratinguj e pelvisit të kuqe, të shkojnë nëpër cystoscopy.