Analiza PCR

Sot, analiza PCR është një nga metodat më të besueshme e diagnozës së sëmundjeve të ndryshme infektive. Përveç kësaj, metodë është duke u bërë më të përballueshme. Për shkak të nivelit të lartë të veçantisë përjashton mundësinë e rezultateve të rreme.
Metodat e analizave
Kur analizën e materialit të studimit është vendosur në një njësi të veçantë. Shto enzimet e përfshira në formimin e materialit gjenetik. Pastaj, kopjimi i ADN ose ARN agjent shkaktar të përsëritura. Nga cikli në cikël numri i kopjeve të ADN-së rrit numrin sipas të cilave lehtë identifikimin agjent.

Test i gjakut PCR përdoret më së shpeshti në praktikën klinike për të identifikuar shkaqet e sëmundjeve infektive. Ajo është gjithashtu e mundur urinë, shtupë i fytit dhe materiale të tjera biologjike. Gratë për analizë duke PCR shkarkojë nga shtupë gjenital nga uretrës, qafën e mitrës. Është e rëndësishme të dini se si të përgatiten për analizën PCR e rezultatit të grave ishte më i saktë. Kryesor i respektojnë rregullat e mëposhtme:

 • maturi nga marrëdhënia për tre ditë para analizon dorëzimi;

 • shumica e baktereve mund të "pastruar" të urinës, kështu që ju nuk duhet të urinojë para studimit;

 • jo për të studiuar të drejtën pas menstruacioneve, ju duhet të prisni 3-5 ditë pas përfundimit të saj.


 • Para gjak provë Nuk ka përgatitje të veçantë.

  PCR - se analizat?


  Është e njohur se analiza e PCR tregon praninë e infeksioneve të ndryshme virale dhe bakteriale. Kjo metodë është gjithashtu efektive për zbulimin e infeksioneve fshehur kronike. Analiza STI PCR bën të mundur që të ndajë agjent patogjene edhe në praninë e qelizave viruseve të vetme dhe bakteret. Duhet të theksohet se analiza e PCR është një njësi e infeksioneve gjenitale janë:


 • Klamidia;

 • Mycoplasma;

 • ureaplasmas (parvum dhe urealytykum);

 • agjent shkaktar i gonorresë;

 • lloje të ndryshme të HPV;

 • Trichomonas;

 • gardnerellas;

 • Candida.


 • Në sëmundjeve infektive të organeve gjenitale material për PCR është shpifjeve qafës së mitrës, uretrës dhe vagina.
  Për të përgatitur për konceptimin duhet të trajtohen me përgjegjësi të madhe. Kur planifikoni një shtatzëni testet e nevojshme PCR, nëse dyshoni se sëmundjet më të zakonshme infektive. Dhe prania e infeksionit është më e mirë për të shtyrë shtatzënisë. Duhet të theksohet se testet për zbulimin e patogjenëve mësipërme duhet të kalojë jo vetëm gratë, por edhe burrat.

  PCR gjithashtu zbulon patogjene mëposhtme:

 • Hepatiti B dhe C;

 • Mycobacterium tuberculosis;

 • HIV;

 • viruset e familjes herpes, duke përfshirë Virusi Epstein-Barr dhe cytomegalovirus;

 • H. pylori infeksionit.


 • Interpretimi i rezultateve
  Shpjegimi Analiza PCR nuk shkakton vështirësi. Zakonisht rezultatet e PCR e testit mund të merret si më poshtë:

 • Një rezultat negativ do të thotë që materiali testi nuk është zbuluar agjent panjohur infektive.

 • Një rezultat pozitiv tregon praninë e ADN patogjen ose ARN. Kjo është me besim të madh mund të thuhet se ajo u zbulua mikroorganizëm është shkaktari i sëmundjes.


 • Në disa raste, kryerjen zbulimin sasior të mikroorganizmave. Kjo është veçanërisht e vërtetë për sëmundjet e shkaktuara nga mikroorganizmat oportune. Që të dhënave bakteret shfaqin një ndikim negativ vetëm në sasi të tepruar. Analiza sasiore PCR është e rëndësishme për zgjedhjen e taktikave terapeutike dhe për të kontrolluar trajtimin e infeksioneve virale të tilla si HIV dhe viruseve të hepatitit.