Analiza për klamidia

Urogjenital klamidia - një sëmundje infektive që transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual dhe i jep grave një shumë probleme. Në 10-15% të rasteve sëmundja është fshehur, dhe gruaja nuk mund të kuptojnë se ajo është e infektuar me klamidia. Nevoja për analiza për klamidia në gratë mund të ndodhë në sqarimin e shkaqeve të infertilitetit, shtatzënisë ektopike dhe aborti spontan të shpeshta. Ne do të shqyrtojë me hollësi që përshkruajnë teste për klamidia dhe se si për të dhuruar.Ku janë analiza për klamidia?
Testimi i gjakut për klamidia duke përdorur gjak nga një venë, të cilat marrin pacientit në një stomak bosh. Me gjakun venoz mund të mbajë metodat e mëposhtme:

 • Testi i gjakut për VNM (immunoassay enzimë). Me antitrupa e saj përcaktuese (IgA, IgM, IgG) për klamidia. Për titre (sasinë) e antitrupave të caktuara mund të përcaktuar se cila është faza e sëmundjes (akute, kronike, faljen). Antitrupat ndaj Chlamydia shfaqen nga java e dytë pas fillimit.

 • RIF (reagimi immunofluorescence) analiza për klamidia është një nga më të sakta (80%). Saktësia e studimit varet nga profesionalizmi e ndihmës mjek-laboratorike.

 • Analiza e PCR (reaksion zinxhir polimeraza) - analiza më të sakta për klamidia. Rezultati i analizës së bazuar në identifikimin e fushave të klamidia materialit gjenetik.


 • Për të konfirmuar diagnozën mjeku juaj mund të marrë një shtupë prej qafës së mitrës dhe fragmente PCR e ADN-së për të përcaktuar përmbajtjen. Kjo shpifjeve analiza për klamidia është edhe testet shumë informative diagnostike. Në studimin e shpifje nën një mikroskop për të zbuluar infeksionin chlamydial mund vetëm 10-15% të rasteve.

  Test urina për klamidia rrallë përshkruar, dhe gruaja paralajmëruar atë që të mos të mos podmыvalas mochylasya për dy orë për të kaluar analizën. Në mostren e urines të përcaktuar fushat e acideve nukleike (ADN dhe ARN) klamidia.
  Një gjithashtu duhet të përmendim ekzistencën e testeve të shpejta për klamidia, të cilat mund të blihen në farmaci. Megjithatë, për shkak të informativeness tij të ulët e gjeti aplikim të gjerë.


  Testi i gjakut për klamidia - transkripti
  Shpjegimi i testeve laboratorike të kryera nga një mjek me përvojë, laborator, duke përdorur pajisje speciale dhe reagents. Në duart e pacientit të publikojë rezultatet e testimit për klamidia, e cila të parashikuar pozitive apo negative, dhe aty ku është e mundur (ELISA) dhe titri antitrupave.


 • Në fazën akute të sëmundjes, e cila sapo ka filluar (5 ditët e para të fillimit) të përcaktuara për herë të parë në gjak Ig M.

 • Gjaku i dytë i durueshëm me Chlamydia duket IG dhe, ata thonë se sëmundja përparon.

 • Ig G nuk është tashmë javë tretë e sëmundjes, i cili sugjeron që sëmundja ka kaluar në fazën kronike.

 • Në acarimit të klamidia në gjakun e gruas ymunnofermentnыm do të përcaktohet nga një rritje të mprehtë Ig G dhe Ig M. Vlerësuese nivelin e antitrupave nga ky studim mund të vlerësojnë efektivitetin e trajtimit të klamidia.

 • Në mjekësi, nuk është një gjë e tillë si titrin e antitrupave, se një numër i caktuar i servings. Kështu, Ig G titri në fazën akute të sëmundjes është 1: 100-1: 6400 dhe një fazë e shërimit 01:50.


 • Në mënyrë të pavarur të marrë dhe të interpretojë analizat gruaja hlymydyy nuk është e nevojshme.
  Qasja e saktë për diagnostikimin dhe trajtimin e infeksionit Klamidia mund të jetë me përvojë vetëm doktorin. Detyra e gruas - është për të identifikuar simptomat specifike klinike në trup dhe apelit në kohë për ndihmë mjekësore.