Analiza mbi Citologjia qafës së mitrës

Normat e larta të sëmundjeve të tilla si kanceri i qafës së mitrës, të bëjë analiza në Citologjia cervikale veçanërisht e rëndësishme sot. Citologjia Pap për kancerin e qafës së mitrës - një mënyrë e thjeshtë por shumë efektive për të kontrolluar statusin e qelizave të brendshme të mitrës, dhe në rastin e kohës anormale indeve për të marrë masa për të parandaluar proceset malinje.

Strisho citologjike e qafës së mitrësSipas rezultateve të Citologjia vlerësuar qafës së mitrës shtetit epitelit squamous e vaginës dhe pjesa cilindrike e kanalit cervikal, formën më të përcaktuar, ndryshimeve strukturore, vendndodhja, prania e qelizave jo normale. Correct deshifrim Citologjia cervikale ju lejon për të zbuluar anomalitë dhe të fillojnë trajtimin për të parandaluar kancerin.

Analiza citologjik i qafës së mitrës të rekomandojë një të mbajë çdo tre vjet për të gjitha gratë e moshës riprodhuese pas fillimit të aktivitetit seksual. Parakusht për një diagnozë më të shpeshtë - një Citologjia keqe qafës së mitrës, në këtë rast analiza është kryer në intervale në diskrecionin e mjekut.

Përgatitja dhe kryer hulumtime

Para çdo shpifjeve në Citologjia qafës së mitrës duhet të përmbahen nga marrëdhëniet intime brenda 1-2 ditëve, douching, duke hyrë në tampona vaginës dhe qirinj. Koha optimale për analiza dorëzimit - është midpoint e ciklit menstrual. Ju nuk mund të ndot gjatë menstruacioneve ose inflamacion.

Mbledhja e materialit biologjik është shpatull të veçantë dhe furçë. Duke përdorur këto instrumente në një formë të thatë steril lejon për të mbledhur numrin më të madh të qelizave për kërkime më të sakta. Materialet e mbledhura për analizë janë dërguar për të studiuar në laborator.

Sa është Citologjia cervikale?Hulumtimi i kryer material biologjik brenda pak ditësh. Ndonjëherë ajo është marrë në lidhje me sekrecione Citologjia e marrjes së mostrave për shpifje bakteriologjik për të përcaktuar sterilitetin vaginë.


Rezultatet e qafës Citologjia: është kanceri?Sipas rezultateve të Citologjia qafës së mitrës gjendja e saj të ndarë:

  • Faza e parë . Tipike për gratë të shëndetshme. Të gjitha qelizat normale.

  • Faza e dytë . Çrregullime në dispozicion lidhur me proceset inflamatore.

  • Faza e tretë . Qelizat e pranishëm me berthamat zgjeruar.

  • Faza e katërt . Modifikuar bërthamën dhe kromozome dhe citoplazmë.

  • Faza e pestë . Identifikuar zakonisht qelizat e kancerit.