Analiza e ureaplasma

Ureaplasmas është një bakter që jeton në traktin urinar mukozës dhe organeve gjenitale. Bakteret mund të jetë në gjendje të pasiv ose aktivizuar. Në rastin e fundit shërben shkakun e sëmundjeve të tilla si ureaplasmosis cila në trajtimin e parakohshme mund të çojë në varfëri.
Prandaj, është e rëndësishme për të identifikuar organizmin në një fazë shumë të hershme të zhvillimit të saj.

Ureaplasmas Zbulimi


Në mënyrë që të përcaktohet nëse i pranishëm në ureaplasmas, ju duhet të kalojë testet përkatëse. Ka metoda të ndryshme për zbulimin e ureaplasma në njerëz.


 • Më të njohura dhe janë të sakta PCR metodë analize ureaplasma (reaksion zinxhir polimeraza). Kur duke përdorur këtë metodë janë ureaplasma, kjo tregon se nevoja për të vazhduar diagnozën. Por kjo metodë nuk është e përshtatshme në qoftë se ju doni të kontrolloni terapi efektivitetit ureaplasmosis.

 • Një tjetër metodë është zbulimi serologjik i metodës ureaplasma që zbulon antitrupat në ureaplasmas strukturave.

 • Për të përcaktuar numrin e anëtarëve ureaplasmas përdorur bakteriologjike analizës-mbjellëse.

 • Një tjetër metodë - immunofluorescence direkte (PIF) dhe immunofluorescence shqyrtim (IFA).


 • Cila metodë për të zgjedhur, në varësi të mjekut përcakton nevojshme.

  Si për të dhuruar analizë ureaplasmas?


  Për analizën ndaj grave ureaplasma scraping marrë nga kanali i qafës së mitrës, me një shkop të mukozës vaginë apo uretrës. Burrat scraping marrë nga uretrës. Përveç kësaj, analiza mbi ureaplasma të merret urina, gjaku, sekrecion të prostatës, spermës.
  Përgatitja për analizë në ureaplasma është se 2-3 javë për shpërndarjen e materialit biologjik për të ndaluar duke marrë antibiotikë.

  Nëse scraping është marrë nga uretrës, duke depozitimit analiza është e rekomanduar për 2 orë pa urinimi. Gjatë menstruacioneve në gratë Gërryerjet nuk janë marrë.
  Nëse gjaku duket, ajo është bërë në një stomak bosh.
  Pas dorëzimit të urinës marrë pjesën e parë, e cila ishte në fshikëz për të paktën 6 orë. Mbi njerëzit e ofrimit të rekomanduara për tajitje e prostatës të mospërdorimit seksual për dy ditë.

  Analiza Transkript në ureaplasmas


  Analiza është gjetja e një ureaplasma trupit dhe numrin e tyre.

  Prania në ureaplasma trupit ne nje sasi prej jo me shume se 104 cfu per 1 ml, prova se inflamacionit në trup mungon, dhe pacienti është vetëm bartës i këtij lloji i mikroorganizmave.
  Nëse shuma është më shumë ureaplasmas, ne mund të flasim për infeksionit ureaplasma.