Analiza e sifilisit

Sifilisi - një sëmundje e njohur veneriane. Shumica e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme sifilis (95%). Edhe infeksion të mundshëm nga familja, transfuzioni i gjakut dhe sifilis kongjenital, që rrjedhin nga një nënë të sëmurë.

Diagnoza e sifilisit

Për të diagnostikuar sëmundjen mund të bazohet në rezultatet e testeve të gjakut në praninë e simptomave. Për të marrë të dhëna të sakta, është e nevojshme të dinë se si për të vendosur sifilis analiza. Marrjen e mostrave të gjakut bëhet në mëngjes dhe vetëm në një stomak bosh (vakt i fundit duhet të jetë së paku 8 orë para se të japë gjak) është e ndaluar në analizën prag të alkoolit dhe lëngjeve të tjera se ujit, ju nuk mund të pi duhan.

Në mënyrë tipike, laboratorë përdorni testet e mëposhtme gjakut serologjike për sifilis:


 • Analizat e gjakut për sifilisit sugjeron praninë RW, shkalla e aktivitetit të agjentit dëshirore dhe efektivitetin e këtij trajtimi. Ndonjëherë analizë e tillë për sifilis është e rreme.

 • Testi RIF gjakut për sifilis është më e ndjeshme, jep një reagim pozitiv në fazat e hershme të sëmundjes, është e rëndësishme për të diagnostikuar periudhë latente kur sëmundja.

 • Analiza ELISA zbulon antitrupat Sifilisi në njerëz të agjent shkaktar - zbehtë treponeme.

 • Analiza TPHA emërojë pacientët për të konfirmuar fazën e sëmundjes. Rezultati i testit nuk mund të përdoret për diagnozë të saktë. Kjo shifër është e rëndësishme për t'u marrë parasysh në lidhje me llojet e tjera të testeve të gjakut për sifilis individualisht për çdo person.

 • Marrjen e mostrave të gjakut RIBT njohin një Wasserman rreme rezultat pozitiv (testi i gjakut për sifilis RW) ose të mohojë apo të konfirmojë. • Testet shpjegim për sifilisit


  Testet serologjike të gjakut për sifilisit janë të ndarë në 2 grupe: jo-specifik (këtu është RW gjakut) dhe (testet Rif, ELISA, Phragmites, RIBT) specifike teste.


  Këto grupe dallojnë në se testet jospecifik tregojnë test pozitiv për sifilis, nëse një person është i sëmurë në këtë kohë të veçantë. Pas trajtimit të sëmundjes janë nonspecific teste do të jetë negativ. Se rezultati negativ mund të shërbejë si një garanci se sifilisit në kohën e testit të gjakut të njerëzve atje.

  Testet specifike administrohen zakonisht për njeriun kur, për shembull, si rezultat i një testi të gjakut për sifilis RW pozitiv. Këto teste zbuluar antitrupa në pacientit, në gjendje për të luftuar sëmundjen. Dhe, edhe pas kurë të plotë do të jetë pozitive për një kohë të gjatë.


  Të identifikojë rezultatet më të sakta të analizës për sifilis duke përdorur metoda të shumta.