Analiza e progesterone

Analiza mbi Progesterone është një test shumë i rëndësishëm për statusin hormonal, veçanërisht për gratë e planifikimit shtatzëninë. Mjekët e quajti atë hormon i shtatzënisë, siç ishte ai i cili përgatit në mitër për implantimin e vezës së fekonduar dhe embrionit për veshin suksesshëm konsolidimin gjatë gjithë periudhës së shtatzënisë. Gjithashtu ky sistem nervor hormon përgatit gratë për shtatzëninë dhe amësisë. Zhvillimi i efektit progesterone normale hormon pozitiv në zhvillimin e departamenteve të gjirit që janë përgjegjës për marrjen qumësht për fëmijën.Analiza e progesterone gjakut
Metoda më e mirë e hetimeve tregues i ovulacionit është testi i gjakut progesterone. Niveli i progesteronit, i cili do të tregojë analiza mbi 17-OH progesterone varet nga ciklit menstrual të gruas. Niveli maksimal i progesteronit në fazën Luteal diagnostikuar zakonisht para ovulacionit, ajo rrit më shumë se 10 herë. Nëse kjo është gjetur, nuk është një arsye për trazira dhe progesterone në gjak duhet të kalojë përsëri.


Kur progesterone për të dhuruar gjak?
Në rast të ndërprerjeve në trup, të tilla si parregullsi menstruale, lodhje, dhe gjakderdhje të tjera të mitrës, ju duhet të kontaktoni një endokrinolog ose gjinekolog, endokrinolog, i cili pas konsultimeve do të dërgojë në laborator për analiza të hormoneve progesterone. Analiza Rezultati më progesterone nuk është e nevojshme për të deshifroj vet, vetëm një ekspert të tyre në laborator mund të japë një analizë të saktë transkript për progesterone - në çdo laborator punën e tyre.Koha më e suksesshme për të analizuar progesterone hormon është konsideruar dhurimin e gjakut në 22 - ciklit menstrual 23 ditor. Gjaku duhet të marrë në një stomak bosh (si të gjitha analizat në hormone) pas vakt të fundit duhet të jetë së paku 8 orë, ujë ju mund të pini.


Arsyeja për referimin ndaj progesterone analizës gjatë shtatzënisë është një shqetësim në lidhje me vlerësimin e placentë në tremujorin e dytë të shtatzënisë, si dhe për të identifikuar diagnozën e vërtetë të shtatzënisë pas-gjatë.


Analiza e progesterone - standardeMeshkujt, si gratë në menopauzë, nivelet e progesterone normalisht të jetë më pak se 064 pmol / L
Për gratë, rregullat varet nga faza e ciklit menstrual:

  • Treguesit e progesterone në fazën e maturimit (gjëndër parë gjysma e ciklit menstrual) 032-223 pmol / L;

  • Treguesit Faza ovulimit progesterone (cikli mes-menstruale) 048-941 pmol / L;

  • treguesit e progesterone në fazën Luteal (gjysma e dytë e ciklit menstrual) 699-5.663 pmol / L;

  • nivelet e treguesit progesterone gjatë shtatzënisë në tremujorin e parë, deri 89-4684 pmol / L; dytë - 715-3031 pmol / L; i treti tremujorin e - 887-7715 pmol / L
  • Çfarë është analiza progesterone?
    Analiza është në dispozicion në progesterone pas një ore ose shpërndarjen brenda një ditë, në varësi të laborator, ku analiza e ndërtesave.