Analiza e hormoneve në gratë

Për të identifikuar dhe sëmundjet kohë trajtojnë gjinekologjike në gratë shpesh përshkruajnë analizë të hormoneve. Më shpesh kryhet për të përcaktuar nivelin e hormoneve luteinizing, progesterone, Hormoni.
Analiza mbi LH - çfarë është ajo dhe si për të bërë?
Hormoni lutenizues (LH) është një hormon Gonadotropin, e cila është e sintetizuar hipofizës mëparshëm. Është ky hormon stimulon prodhimin e estrogjenit në trupin e femrës, dhe rregullon tajitje e progesterone dhe është i përfshirë drejtpërdrejt në formimin e korpus luteum.

Analiza të tilla të hormoneve seksuale femërore treguar për:

 • ulur epsh;

 • amenorrhea;

 • infertilitetit;

 • Endometrioza;

 • gabim;

 • sindromen policistike te vezoreve;

 • infantilism seksuale.


 • Gjithashtu, kjo analizë është caktuar shpesh për të përcaktuar efektivitetin e hormoneve.
  Ashtu si çdo ofrimin e testeve për përcaktimin hormonet femërore, analiza LH kërkon trajnim. Para se të marrë analizën e nivelit të LH, 72 orë para procedurës është e rekomanduar për gratë për të eliminuar plotësisht aktivitete fizike dhe sportive. Marrjen e mostrave të gjakut kryhet me stomak bosh dhe vetëm në ditën e 7 të ciklit menstrual.

  Nivelet normale të këtij hormoni për gratë ndryshojnë dhe varen nga fazë të ciklit menstrual. Kështu, në përqendrimet folikulare fazën e 11-116 DKA / ml në ovulimit - 17-77. Në fazën Luteal të përqendrimit të saj nuk i kalon 147. Është gjithashtu e nevojshme të theksohet se kontraceptivëve oral zvogëlon nivelin e këtij hormoni në 80 DKA / ml
  Çfarë është progesterone analiza?
  Në mesin e testeve të hormoneve femërore, më së shpeshti kryhet analiza për të përcaktuar nivelin e progesterone në gjak. Kjo është bërë direkt me mish të verdhë dhe mëse të nevojshme për shtatzëni normale. Ajo progesterone përgatit endometrium mitrës, e cila lejon një vezë pllenohet implantuar.

  Ky test të gjakut për hormonet femërore mund të administrohet në:

 • cikli menstrual;

 • të përcaktojë shkaqet e infertilitetit;

 • Vlerësimi i funksionimit të placentë në tremujorin e dytë të shtatzënisë aktuale;

 • perenoshuvanu diagnoza e shtatzënisë.


 • Analiza e kryer në 22-23 ditë ciklit menstrual të grave, me marrjen e mostrave të gjakut kryer drejtpërdrejt në mëngjes në një stomak bosh. Në rastet kur një vajzë nuk arrin të kalojë inspektimit në mëngjes, gardh mund të kryhet gjatë ditës, por jo më parë se 6 orë pas një vakt.

  Vlera e këtij hormoni janë të ndryshme: 032-223 nmol / l - në fazën folikulare dhe 699-5.663 - në Luteal.
  Çfarë analiza e përmbajtjes së Hormoni në trup?
  Hormoni hormon është drejtpërdrejt i përfshirë në formimin dhe zhvillimin e gjinjve dhe stimulon prodhimin e qumështit në laktacion tyre.
  Analizë e tillë është treguar për:

 • galactorrhea;

 • Dhimbje ciklike gjirit;

 • Inflamacioni i gjirit;

 • shkelje e ovulacionit dhe mungesë të saj;

 • Mungesa e menstruacioneve;

 • diagnoza e infertilitetit;

 • Shkelja e laktacionit pas lindjes;

 • Osteoporozën është.


 • Para çdo analize, një ditë, një grua duhet të eliminojnë seks dhe efektin termike në trup (dush me avull, sauna). Përveç kësaj, niveli i hormoneve Hormoni në gjak ndikojnë drejtpërdrejt stresit.
  Marrjen e mostrave të gjakut kryer në më herët se 3 orë pasi gruaja u zgjuan. Menjëherë para se procedura duhet të pushoni për 10-15 minuta para se të studimit, dhe të pushoni. Normalisht Hormoni nivele te femrat - 109-557 DKA / l.

  Kështu që do të testohen për hormoneve femërore nuk janë bërë të nevojshme përgatitje paraprake për ta.