AMG - standard për gratë

Çdo gjë në trupin e njeriut janë përgjegjës për veprimet e shumë hormoneve. Tepërt ose mungesa e ndonjë prej tyre mund të ndikojë në shëndetin. Kjo vlen veçanërisht për gratë, sepse autorët e shpeshta të trajtimit të pasuksesshme infertilitetit është vetëm ndërprerje hormonale. Një komponent i rëndësishëm i shëndetit riprodhues të grave është konsideruar AMG - Antymyullerov hormon, edhe pse substanca është e pranishme në trupin e një njeriu, por kryen një funksion të ndryshëm.
Në çrregullime riprodhuese të përshkruajnë një bllok standarde teste hormonale, e cila nuk është përfshirë Antymyullerov hormon. Vetëm pas një kohe të gjatë, kur ju nuk mund të bëjë një diagnozë ose përshkruajnë ta konfirmoj AMG dorëzimit.

Hormon Antymyullerov përgjegjës për numrin e vezëve të aftë për të fekondimit. Sipas rezultateve të takimit në mënyrë të qartë të përcaktuar numrin e vezëve të qëndrueshme dhe mundësinë e gjetjes shtatzënë.

Hormone AMH - standard për gratë


Antymyullerov hormon duket vajzë ende në utero, por pubertetit përqendrimi i saj është shumë i ulët. Kur e menstruacioneve e parë, nivelet e hormoneve janë të njëjta si në gratë e tjera të moshës riprodhuese. Me fillimin e hormonit menopauzës pezulluar. Grua e shëndetshme ka Performance AMG: ulët lart 1.0 dhe 7.3 ng / ml

AMG më poshtë normale


Kur rezultati i një testi të gjakut për një hormon Antymyullerov më të ulët se vlera minimale, kjo do të thotë një mundësi të ulët të shtatzënisë. Veçanërisht e rëndësishme të dinë sasinë e AMH për IVF, sepse në qoftë se shkalla e vogël se 0.8 ng / ml, mbarësimit artificial sjellje të papërshtatshme.
Nëse analiza gjetur se AMH është nën normale, ajo mund të jetë dëshmi e disa devijime të tjera:

 • mbipeshë në moshën e rritur;

 • Furnizimi reduktuar e vezëve;

 • menopauza;

 • Zhvillimi i hershëm seksual.


 • Për të trajtuar këtë shtet si nivelet e reduktuara të AMH, të emëruar nga terapi zëvendësimi të hormoneve. Shpesh hormon ulët Antymyullerov tregon fillimin e menopauzës parakohshme, pavarësisht nga mosha. Trajtimi qëllim mund të shtyjë atë dhe të vazhdojë moshës riprodhuese.
  AMH më lart normale
  Kur Antymyullerova nivelet e hormoneve të tejkalojë 7,3 ng / ml, kjo do të thotë se ekziston mundësia e sëmundjeve:

 • mungesa e ovulacionit;

 • vezoret polycystic;

 • zhvillimi vonë seksuale;

 • rritje e tumorit në vezore;

 • ushtrim aktiv dhe punë e vështirë;

 • stresi, zakone të këqija.


 • Për trajtimin e nivele te rritura te AMH ekzaminimin e nevojshme e vezoreve dhe trajtimin e tyre. Nëse është e mundur, duhet të bëhet jetë të qetë, pa stres. Zakonisht pas kursit të trajtimit, në mes të niveleve emocionale hormoneve qetësi kthyer në normale. Nëse kthimi në nivel normal dështon, atëherë pacienti është ofruar trajtimin e infertilitetit të IVF.

  Rregullat për analizat e hormoneve në antymyullerov


  Për rezultatet e analizave nuk gaboi të jetë e mundur, është e nevojshme për të trajtuar shumë përgjegjësi trajnimit, sepse ajo ndikon në saktësinë e procesit. Të paktën një javë duhet të heqë dorë nga jeta seksuale dhe aktivitete të ndryshme rekreative. Matur dhe jetë të qetë - kjo është ajo që është e nevojshme. Pirja e alkoolit dhe pirja e duhanit është e ndaluar edhe si kuzhina ekzotike me produkte të pazakontë.

  Medikamente pa ekstreme nuk duhet të zbatohet. Nëse jeni të përgatitur për ofrimin e gruas Analiza zastudzhuyetsya dhe ARI saj ose gripi, Perëndimi duhet të lëvizë, sepse rezultati është i pabesueshëm. Analiza është kryer në ditën e dytë, e pestë të ciklit menstrual agjërimit, abstenuan nga ushqimi, të paktën 12 orë. Rezultati do të jetë gati në 2-5 ditë, në varësi laborator.