17-OH progesterone - standarde

Kur planifikoni një shtatzëni një grua më shumë informacion në lidhje me trupin tuaj mëson në lidhje me karakteristikat e strukturës dhe funksionimit të hormoneve që ndikojnë në aftësinë për të mbetur me barrë dhe zhvillimin e fetusit të saj. Progesterone është një hormon i madh që ndikon drejtpërsëdrejti procesin e shtatzënisë, për këtë është quajtur "hormon shtatzënisë." Një rol shumë i rëndësishëm ai luajti gjatë një tremujorit, kur trupi është i formuar nga një fëmijë.


Çfarë shkalla e 17 - OH progesterone?
17-OH progesterone (17-hidroksiprogesteronit) - produtsyruyuschyysya steroide në gjëndra veshkave, gonads dhe placentë, një produkt të transformimeve metabolike progesterone dhe 17-hydroksyprehnenolona - një nga progestins placentë. Për ofrimin e analizave të përdorura Biomaterial - gjak. Rezultati mund të merret brenda një dite pas depozitimit. Më i dukshëm ishte cikli normal 5-6 ditë menstrual.Hormon Rregulla 17-OH progesterone varet nga kohëzgjatja e shtatzënisë. Nëse shtatzënia vazhdon normalisht, pastaj të marrë kjo analizë nuk është e nevojshme. Nëse ekziston dyshimi i rritjen e nivelit të hormoneve duhet të testohen dhe të konsultoheni me një mjek. Për një grua shtatzënë normë është indeks-OH progesterone 17:

  • 1 Tremujorin në 13-30 ng / ml;

  • 2 Tremujorin - 20 - 50 ng / ml;

  • 3 Tremujorin - 50-83 Këngë / ml
  • Nëse progesterone 17-OH më lart normale duhet të konsultoheni me një endokrinolog. Më shpesh rekomandojnë medikamente Metypred, Deksametozon, Femoston, Duphaston sipas udhëzimeve, atëherë perezdayut analizë. Merrni ilaçe duhet të përshkruhen vetëm nga një mjek, si rezultatet e testit dhe karakteristikat individuale të trupit dhe të kërkojnë analiza mjekësore dhe monitorim të vazhdueshëm, ndërsa duke marrë drogë. Praktika tregon se të zgjedhur si duhet trajtim dhe respekt të të gjithë të çojë recetë për standardet ndaj tregues të nivelit 17-OH progesterone dhe shtatzëni të suksesshme që mbante deri në lindjen e fëmijës më të ulët.