17-OH progesterone reduktohet


OH-progesterone ose 17-OH progesterone - një jo hormon, edhe pse përshtypja e parë nga emri ai është. Emrat e Tij të tjerë - 17-oh, 17-OPG, hydroskyprohesteron 17-alfa. Por të jetë se si ajo nuk të kam thirrur, ai vjen në metabolizmin e hormoneve steroide lëshuar nga vezore dhe lëvore veshkave.

17-OH progesterone është një produktet e rëndësishme të ndërmjetme, të cilat më pas formuar hormonet. Reduktuara ose nivele të larta të kësaj substance nuk duhet të shkaktojë shqetësim gjatë shtatzënisë. Megjithatë, në periudha të tjera duhet të paralajmërojë.


Nëse progesterone 17-OH reduktuar


Nëse niveli i 17-OH progesterone është i ulët gjatë shtatzënisë, ajo nuk merr kërcënim për fëmijën. Gjatë kësaj periudhe test i gjakut nuk jep informata të dobishme me mjekun dhe pacientin. Shumë më e rëndësishme për të përcaktuar nivelin e progesterone në fëmijën pas lindjes.

Në përgjithësi, analiza e 17-OH progesterone janë 4-5 ditë të ciklit menstrual. Bëni këtë derisa 8 orë pas vakt fundit. Ka rregulla të caktuara përqendrimet e substancës në varësi të fazën e ciklit dhe moshës së gruas. Kur shtatzënia zakonisht është vërejtur rritje e 17-OH progesterone.


Nëse progesterone 17-OH reduktuar (jo duke folur për shtatzënisë), ajo sugjeron një numër të çrregullimeve, të tilla si:


  • Sëmundja Addison (pamjaftueshmëri kronike të veshkave);

  • Zhvillimi i pavend gjenital tek djemtë.  • Në qoftë se një grua mosfunksionim veshkave lindura, ajo mund të çojë në shterpësi, edhe pse shpesh simptomat nuk duket mjaft e sigurtë dhe gruaja mbetet shtatzënë dhe lind.

    Megjithatë, në qoftë se ju keni gjetur shkelje në zhvillimin e 17-OH progesterone, kontaktoni një specialist. Ka çdo mundësi që ju mund të përdorni trajtimin në kohë për të normalizuar nivelin e substancave dhe për të shmangur pasojat e pakëndshme.