A testet e gabuara shtatzënisë

Sepse shkenca nuk është në vend, gratë mund të mësojnë në lidhje me shtatzëninë e tyre në fazat e hershme, sepse sot, së bashku me testet e zakonshme, ka teste ultra-të ndjeshme, dhe madje edhe digjitale për shtatzëninë!
Por ndonjëherë diçka shkon keq dhe testi tregon një rezultat të rreme. Çfarë ndikon në faktin se ai është i pabesueshëm? Ka disa arsye, të cilat mund të ndikojnë në reagimin.

Pse gabuar testet e shtatzënisë?


Parimi i testit është shumë e thjeshtë - kjo tregon praninë e një hCG femër hormoneve të trupit - Gonadotropin chorionic njeriut. Kur shtatzënia, veza e fekonduar kushton në mitër, ajo ka filluar të rritet në trup.

Por problemi është se shpërndarja e këtij hormoni mund të mos vetëm gratë shtatzëna. Ka situata të tjera ku ai mund të tregojnë veten e tyre dhe të testuar këtë fix. Shkaqet e testit të rreme shtatzënisë mund të përfshijnë:

 • Menopauza - këtë herë në trupin e një gruaje prodhon një sasi të caktuar të hCG, dhe ndërsa vonesat janë gjithnjë ndodhin gjatë menopauzës, ajo mund të rregullojmë testin.

 • Disa kohë pas abortit, shtatzënia gabim ose ektopike në këtë hormon përmbahet. Dhe në qoftë se ne tani bëni një test shtatzënie, ajo do të tregojë një rezultat të rreme pozitive.

 • Disa sëmundje të cilat janë shoqëruar me shkelje të hormonal, procese të ndryshme tumorit mund të shkaktojnë përgjigje të pasakta provë.

 • Dështimi hormonal që kanë ndodhur në trup për arsye të ndryshme, duke përfshirë sëmundjet endokrine.

 • Përputhja e gabuar me udhëzimet për përdorimin e testit ose mungesa e prodhuesit i cili ka përdorur reagents rëndomtë japin një rezultat gabim.

 • Disa ilaçe që trajtojnë probleme hormonale apo shkaktojnë ovulacionit, përmban mjaft Gonadotropin njeriut chorionic se ajo mund të rregullojmë testin. Pas marrjes këto barna Ky hormon excreted nga trupi brenda dy javësh.


 • E pra, ne kemi realizuar artistikisht testet e shtatzënisë gabuara duke treguar rezultate pozitive. Por ka raste të kundërta - kur një grua në pozitë dhe rezultat negativ.
  Test Shtatzënia do të tregojë një rezultat të rreme, kur një grua në një nxitim, dhe pa pritur për vonesë, të bëjë kontroll. Por niveli i hormonit të shtatzënisë rrit gradualisht dhe menjëherë pas konceptimit është e papërfillshme për të testuar atë fikse.
  Një tjetër arsye - Manipulimi pahijshme. Gruaja, nervor, nxitojnë të dinë rezultatin, dhe nuk të sigurojë pjesë me vlerë të tilla si kontejnerët e pastërtisë për urinë, kohën e mbledhjes (në mëngjes ose jo). Përveç kësaj, ka një dallim në mes të jet dhe provë konvencionale. Së pari ju duhet të zëvendësojë lumë urinës, dhe e dyta për një kohë zhytur në lëng. Këto janë detajet në dukje të parëndësishme mund të çojë në faktin se testi i shtatzënisë do të jetë rezultati negativ i rremë.