Temperatura basal në muaj

Gratë që ëndërrojnë për lindjen e fëmijës, shpesh përdoret duke matur temperaturën e trupit basal për të identifikuar kur ovulacionit do të zhvillohet.
Duke u ndalur në rëndësinë e temperaturës basal në kohë të ndryshme të ciklit, ju mund të merrni përgjigje për pyetje të tilla si:

 • nese ovulacioni ka ndodhur tashmë;

 • Kur hëna;

 • erdhi shtatzënia apo jo;

 • vezë të pjekur;

 • është një inflamacion ose çrregullim në sistemin endokrin. • Temperatura basal gjatë menstruacioneve është kriteri me të cilin për të gjykuar karakterin e periudhës.

  Normal temperaturën e trupit basal gjatë menstruacioneve


  Shumë gra duke përdorur metodën basal matjen e temperaturës, të interesuar në pyetjen se çfarë duhet të jetë në temperaturën hënor basal.
  Ky tregues për çdo grua saj. Install ajo mund të, duke e bërë masë temperaturën e trupit basal të paktën çdo muaj gjatë tre cikleve.
  Por, natyrisht, nuk janë vlerat mesatare, tipike për shumë gra.
  Temperatura normale basal para menstruacioneve është 37?, Dhe në fund bie diku në 364 ° C. Kjo është për shkak të rritjes së numrit të niveleve të ulëta të estrogjenit dhe progesterone. Nëse ngastra temperaturën e trupit basal, duke lënë temperaturën vertikalisht dhe horizontalisht ditë të ciklit menstrual, periudha e menstruacioneve do të paraqitet rrjedhin kurbë.

  Temperatura basal pas një muaji


  Pas menstruacioneve temperatura basal është 364-366? C (në fazën e parë të ciklit), e ndjekur nga një rënie, e ndjekur nga një rritje të mprehtë në temperatura. Rritja është dëshmi e ovulacionit. Pastaj, në fazën e dytë, temperatura është 37-372 ° C. Ulur temperaturën e trupit basal për 37 paralajmërim e qasjes së menstruacioneve. Në rast se kjo ndodh, dhe kohëzgjatja e fazës së dytë tejkalon 18 ditë, kjo mund të jetë një shenjë e shtatzënisë. Në një shtatzëni të mundshme mund të tregojnë temperaturën basal dhe në një vonesë të menstruacioneve në rangun e 371-373 ° C.

  Temperaturë të ulët basal në një menstruacioneve vonesë mund të flasim për kërcënimin e abortit.
  Nëse muaj pas rënies temperatura rritet përsëri, kjo është një shenjë e inflamacion të rreshtim të mitrës. Nëse para menstruacioneve dhe në tërësinë e saj është mbajtur temperaturë të lartë, reduktohet vetëm në fund, kjo mund të tregojë një abort.