Temperatura basal 37

Shumë gra përdorin matje temperature basal si një metodë të kontracepcionit. Kjo metodë ju lejon të vendosur kohën e ovulacionit, dhe për këtë arsye të shmangur marrëdhëniet seksuale gjatë kësaj kohe. Të tjerët, në të kundërt, e përdorur me sukses atë si një mënyrë për të planifikuar një fëmijë.
Si funksionon temperaturën basal gjatë ciklit menstrual?
Normalisht, temperatura basal shkon nga 37 gradë. Rritja ose zvogëlimi i saj tregon origjinën e proceseve fiziologjike në organet riprodhuese.
Kështu, në fillim të ciklit (3-4 ditë pas menstruacioneve) temperatura basal është më pak se 37 - 36-368 gradë. Kjo është rëndësia e saj është më e përshtatshme për oocyte pjekurisë. Rreth 1 ditë më parë treguesit e procesit ovulacionit në rënie ashpër, por pastaj temperatura basal shpejt rritet në 37 apo edhe më pak më e lartë.

Pastaj, rreth 7 ditë para menstruacioneve, temperatura fillon të bjerë gradualisht. Ky fenomen, kur para menstruacioneve pritet, temperatura basal është vendosur në rreth 37 mund të vërehet në shtatzënisë ka ndodhur. Arsyeja është se me fundi i ovulacionit progesterone fillon të prodhohet, përqendrimi i cili rritet me fillimin e konceptimit.
Prandaj, temperatura vonesa basal është mbajtur në 37 gradë. Duke e ditur këtë fakt, ajo do të jetë në gjendje për të, me probabilitet të lartë për të përcaktuar shtatzënisë.

Nëse shtatzënia nuk ndodh, shuma e ul progesterone dhe temperatura basal, disa ditë pas ovulacionit është nën 37.
Çfarë ende mund të rritet mund të tregojnë temperaturën basal?
Shumë zhinchyni vazhdimisht kryesore orarin e temperaturës basal, mendoni se çfarë do të thotë të ngrihen mbi 37 gradë.
Në mënyrë tipike, një fenomen i tillë është i lidhur me zhvillimin e sistemit riprodhues sëmundjeve inflamatore femra. Gjithashtu shkakton rritje ky parametër mund të jetë:

  • ushtrim i gjatë;

  • background hormonal;

  • mjekim;

  • Kirurgji në organet e legenit.


  • Kështu, si një temperaturë tregues basal është një lloj tregues i trupit të femrës. Me atë që ju mund të mësoni se si shtatzënia dhe zhvillimi i sëmundjes. Prandaj, në rast të devijimit nga performancës normë, është mirë që të kthehet në një gjinekolog.