Temperatura basal para menstruacioneve

Matja temperaturën e trupit basal është procedurë mjaft e thjeshtë, por ajo mund të gjendet, shteti merr një numër të madh të proceseve në trupin e njeriut. Me interes të veçantë është një metodë e matjes temperaturën e trupit basal për të përcaktuar gjendjen e trupit femëror, ovulacionit dhe shtatzënisë. Nëse një grua duke planifikuar një shtatzëni, kontrolli basal temperaturën e - manipulimi përditshme kërkuara. Në këtë artikull ne do të përpiqemi për të përshkruar në detaje, siç tregohet nga vlera të caktuara temperature basal para menstruacioneve.


Çfarë mund të jetë temperatura basal para menstruacioneve?
Para se të shkruani në lidhje me vlerat e mundshme të temperaturës basal duhet të thuhet në lidhje me metodën e matjes së temperaturës basal. Kjo procedurë është bërë në mëngjes pa marrë nga shtrati me një termometër normale. Temperatura normale basal para menstruacioneve, në qoftë se nuk ka ovulacionit në mungesë të shtatzënisë është 369 ° C. Kjo vlerë mund të tregojë qoftë se nuk ka ovulacionit, ose cikli menstrual anovulatory.

Rritja temperaturën e trupit basal para menstruacioneve deri 37-372 ° C, dëshmi të ngjarë të shtatzënisë që ka ndodhur - në këtë rast hënor nuk mund të presin.
Rritje të lehtë temperaturën basal para menstruacioneve - 375 ° C tregon praninë e inflamacionit në organet legenit, dhe kjo duhet të jetë një shkak për ankesë në gjinekologu.
Temperatura e lartë basal para menstruacioneve mund të jetë për shkak të mungesës së estrogjenit, i cili mund të shkaktojë shterpësi. Kjo simptomë gjithashtu kërkon konsultime me një gjinekolog mjek dhe endokrinolog. Në disa gra rritje basal temperaturën e para menstruacioneve mund të jetë për shkak të ndikimit të progesterone në qendër thermoregulatory. Gjatë menstruacioneve temperatura basal është 37 ° C.

Temperatura e ulur basal nën 369 ° C para menstruacioneve është gjithashtu një wake-up call, ku ju mund të shihni arsyen e mos-shfaqjes së shtatzënisë. Kështu, temperatura mund të reduktohet në inflamacion të murit të brendshëm të mitrës (endometritis), ndërsa në ditët e para të menstruacioneve Ajo ngrihet mbi 37 ° C.
Vlen të përmendet se të ndjekur dinamikën e temperaturës basal në trupin tuaj gjatë ciklit menstrual mund të jetë vetëm në qoftë se matjet e përditshme sjelljes për të paktën tre cikleve menstruale.Normal temperaturën e trupit basal para menstruacioneve
Nëse marrim parasysh orarin normal të temperaturës basal para menstruacioneve, ne mund të shohim se disa ditë para menstruacioneve (2-3 ditë) temperaturë minimale (367 °), gjatë fazës Luteal (ditë 14-20), ka një tendencë për rritjen e saj dhe arrin një maksimum në koha e ovulimit (370-372 ° C).
Nëse shtatzënia ndodh, atëherë indeksi dhe temperaturën e trupit basal para menstruacioneve. Në rastin e një gruaje shihet diktim dhe temperatura basal është rritur, atëherë ne mund të flasim për kërcënimin e abortit. Nëse konceptim nuk ka ndodhur, para menstruacioneve temperatura basal do të jetë 369 ° C.Kështu, duke studiuar studimi i fizibilitetit temperaturën basal gjatë ciklit menstrual, mund të themi se kjo teknikë mjaft e thjeshtë mund të lejojë një grua varfëri të dyshuar, ciklet menstruale anovulatory, lezione inflamatore të organeve pelvike. Nëse një grua duke planifikuar një shtatzëni, grafiku matjen e temperaturës basal për tre cikleve menstruale do të japë të gjithë ndihmën e mundshme në diagnozë.