Sa është ultratinguj ovarian

Ultrasonografia (ultratinguj) - shumë informative, metodë ekonomike dhe pa dhimbje e hulumtimit të gjinekologjisë dhe obstetrikës moderne, e cila mund të jetë shumë herë për të marrë të dhënat e nevojshme, pa kompromentuar kujdes pacientit. Ultratinguj i vezore të prodhuar për të shmangur sëmundjeve dhe patologjive në prani të ankesa dhe si një masë parandaluese.

Kur të bëni me ultratinguj e vezoreve?


Ultratinguj Ovarian kryhet 5-7 ditë pas menstruacioneve, kur është e nevojshme vlerësimi i studimit ovarian është përsëritur disa herë gjatë ciklit.

Sa është ultratinguj ovarian?


Ultratinguj Ovarian kryhet në tri mënyra:

  • Studimi transabdominal është kryer duke përdorur dhënës është lëvizur mbi peritoneum rajonit;

  • me sondë Transvaginal ultratinguj është futur direkt në vaginë;

  • Sonda transrectal ultratinguj mbajtur nga hyrja në zorrën e trashë - ky lloj i hulumtimit është kryer shpesh në lidhje me gratë dhe vajzat që kanë arsim të madh të mitrës, të cilat mbulojnë llojet e tjera të sensorë pasqyrë.


  • Kjo përfshin përgatitjen për ultrazërit ovarian?


    Me transabdominal ultrazërit fshikëz mbushjes duhet të jetë maksimalisht për të nxitur njësitë zorrë, shqyrtimin e ngushtë të pelvisit. Para procedurës duhet të pini 1-15 litra dhe përmbahen nga një rritje në tualet për 60 minuta për të studiuar për të marrë rezultate të sakta ultratinguj ovarian.
    Me Transvaginal ultratinguj kundërtën, mos e përdorni të lëngshme për 4 orë para procedurës. Gjithashtu, për të shmangur infeksionin, sidomos gjatë shtatzënisë ultrazërit të vezoreve, sigurohuni që ju përdorni sterile hundë latex disponueshme në sensor.

    Në transrectal ultratinguj duhet të përmbahen nga përdorimi i produkteve të rritura gaz në ditë për të studiuar. Nëse jo të dukshme në vezore me ultratinguj, në disa raste, të vënë një klizmë.