Kist ovarian më e rrezikshme

Ashtu si me çdo sëmundje e sistemit riprodhues të femrës, kist ovarian duhet të jetë nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore. Ka disa lloje të tumoreve, secila prej të cilave kërkon një trajtim. Çfarë është kist më e rrezikshme nuk mund të themi me siguri, kjo varet në trup.
Çdo grua, dëgjoi diagnozën "kist ovarian", dëshiron të di nëse kjo është e rrezikshme. Për të përcaktuar nëse ky është një kërcënim për arsim, për të kuptuar se çfarë specie i takon.
Shumica e grave të moshës riprodhuese kanë cysts funksionale folikulare, e cila në shumicën e rasteve nuk përfaqësojnë rrezik. Ata lindin nga çekuilibër hormonal në trup dhe në disa muaj në mënyrë të pavarur mund të zhduket edhe pa trajtim, pa shkaktuar probleme.

Problemi i njëjtë me hormone shkakton cist Korpus luteum, por një fenomen të rrallë. Ajo kërkon trajtim mjekësor dhe nganjëherë heqjen e saj. Cysts Dermoid dhe disa varieteteve të tjera - kanë një problem serioz që kërkon trajtim, shpesh operacional.

Sa e rrezikshme kist ovarian dhe si?


Rreziku më i madh është e mundshme në të shumtën e rasteve - një shtrembërim i kist kur ajo është në "fron". Nëpërmjet aktivitetit fizik sportit dhe mund perekrutytysya këtë këmbë, dhe ka dy skenarë të mundshëm. Së pari - ka nekroza e indeve që përbëjnë cist vetë, duke çuar në degradimin e saj, dhe për këtë arsye infeksion dhe helmim të gjakut. Së dyti - rrit rrezikun e këmbët rrotullim kist këputje dhe peritonit njëjtë si në rastin e parë.

Jo të gjithë e di se çfarë madhësia e cysts ovarian rrezikshme. Në mënyrë tipike, diametri i të tumoreve është 8-10 cm, por mund të jetë shumë i madh. Por, pavarësisht nga madhësia, rrotullim mund të jetë në asnjë prej tyre, dhe prandaj paraqet një rrezik të ndonjë kist. Simptomat janë të ngjashme me shtojcën gap arsimit - një dhimbje të mprehtë të barkut, të vjella, humbja e vetëdijes, marramendje.
Më argument i fuqishëm në favor të trajtimit ose heqjen e kist është mirë me degjenerim të mundshme të kancerit. Prandaj, çdo grua, përfunduar nga të gjitha më lart, e kupton se është e rrezikshme - kist ovarian? Sigurisht, po. Prandaj ju duhet të ndjekim rreptësisht udhëzimet dhe udhëzimet e mjekut tuaj.