Vezoret nuk funksionojnë

Mjaft shpesh në gratë e të gjitha moshave të diagnostikuar me mosfunksionim ovarian, në terma të thjeshtë, është një gjendje ku këto organe riprodhuese të largohet nga puna në mënyrë të duhur. Sëmundja karakterizohet nga fillimi i shpeshtë ose shumë rrallë e menstruacione, ose një mungesë të plotë të një kohë të gjatë. Ka gjakderdhje të rastit.

Shkaqet e mosfunksionim ovarian


Arsyet pse nuk po funksionojnë vezoret dhe shumë grupmoshat e ndryshme janë të ndryshme. Kjo patologji ndodh kur trupi është proces i gjatë inflamator. Kjo mund të jetë inflamacion i ndonjë organi - shtojca ovarian, mitrës.

Mosfunksionim ovarian në periudhën riprodhuese është pas abortit të indukuar (apo spontane), nga spirale të instaluar në mënyrë të paligjshme. Sëmundjet endokrine edhe fajtorët të shpeshta - diabeti dhe trashje të ndërhyjnë me bilancin normal hormonal, e cila është e lidhur drejtpërdrejt me aktivitetin e vezoreve.
Mosfunksionim menopausal ovarian shpesh shoqëron proceset e tumorit organe gjenitale që janë të varur nga luhatjet hormonale në këtë moshë. Shkelja e vezoreve është shoqëruar me gjakderdhje të zgjatur dhe të rënda.

Shkaku i mosfunksionim adoleshente shpesh shpeshta ARI, grykët dhe gripit viruset ndonjë ndikim në pjesën e trurit që është përgjegjëse për vezoret.

Si për të trajtuar mosfunksionim ovarian?


Në raste të rënda, të shoqëruar nga gjakderdhje, detyra kryesore - për të ndaluar humbjen e gjakut. Për këtë curettage përdorur shpesh së mitrës, atëherë caktohet një kurs të antibiotikëve.
Përveç proceseve të ndryshme inflamatore në trup janë ndalur, të mbajtur higjienën e përgjithshme. Kur të marrë një multivitamin mosfunksionim të detyrueshme dhe të ushqyerit. Gjumë të shëndetshëm dhe rutinë e përditshme janë gjithashtu të rëndësishme për të adresuar shkaqet e sëmundjes. Kur natyra mosfunksionim endokrine përshkruajnë një kurs të hormoneve, normalizimin e ciklit.

Ka njerëz mënyra të ndryshme dhe metodat jo-tradicionale të trajtimit, duke përfshirë përdorimin e hirudotherapy dhe shëruese fuqinë e bletëve.