Tsystadenoma vezore

Diagnoza e mjekut ovarian tsystadenomy vë në rastin e një gruaje gjendet një tumor i vezores, që rrethojnë tumoreve me një kapsulë të qartë dhe vыstylkoy epiteliale, e cila, ndryshe nga cysts ovarian, blastomatoznomu aftë rritje (malinje) dhe përhapjes. Grupi më i madh i tumoreve beninje epiteliale ovarian paraqitur tsystadenomamy. Më parë në praktikën mjekësore, një sëmundje e quajtur kystomoy.

Llojet tsystadenomy


Varësisht se si e ndërtuar rreshtim epiteliale dhe përmbante brenda një tsystadenomy kapsule ndarë në Mucinous dhe i lëngshëm. Nga të gjitha tumoret që janë formuar në epitelit, 70% e tumoreve janë tsystadenomamy lëngshëm ovarian. Nga ana tjetër, tumoret lëngshëm janë të ndarë në tsylyoэpytelyalnuyu dhe dorë papilare (tsystadenoma papilare ovarian).

Tsystadenoma kist i lëngshëm është një standard, i cili është një cipë e dendur e indeve epiteliale. Zakonisht, ky tumor eshte rrumbullakët, të vetme dhe 95% është i vendosur në një nga vezoreve.
Tsystadenoma papilare lëngshëm nga pak më ndryshe. Por dallimi është ende atje: tumor është e karakterizuar nga sipërfaqja rritje mur. Kur një shumë prej tyre, ai bëhet një heterogjenitet kist, e cila komplikon diagnozë sepse simptomat janë manifestime të ngjashme të kancerit hidrosalpinhsu dhe teratomas. Për këtë lloj të tumoreve karakterizuar nga prania në papillae epitelit, kështu që sëmundja quhet tsystadenomoyu ovarian papilare. Me një papillae madhe përhapjes ngjajnë lulelakër. Nuk është një tjetër lloj - vezore tsystadenoma kufitare, e cila është e karakterizuar jo vetëm diversitetin e buds, por edhe formimin e fushave të mëdha rreth tyre.

Është forma më e zakonshme e tsystadenoma ovarian Mucinous e cila në raste të veçanta mund të peshojnë rreth 15 kg dhe të rritet në madhësi gjigante. Kur me ultratinguj Doktor zbulon neoplazma multi përmbajnë mukozës. Ky sekret është mjaft i dendur, me sedimenteve dhe pezullim, në mënyrë që të njohin mutsynoznuyu tsystadenomu lehtë. Ky lloj i sëmundjes që të dallohen nga tsystadenomy lëngshëm, эndometryoznыh tekalyuteynovыh dhe cysts.

Trajtimi tsystadenomy


Ky lloj i tumorit nuk vuan neglizhencën, sepse ajo prish rritjen e arsimit e vendosur aty pranë. Kështu, presioni i cysts në zorrë shkakton vjellje të vazhdueshme. Ndër simptomat e tsystadenomy ovarian si dhimbje barku dhe dobësi të përhershëm. Përveç kësaj, askush nuk mund të garantojë një grua se tumori nuk rritet me kalimin e kohës në malinje. Simptomat janë të ngjashme dhe për shkak të kancerit ovarian dhe kancerit të zorrëve. Kjo është arsyeja pse, pas ultratinguj dhe gjakut teste, biopsies dhe X-ray trajtim tsystadenomy vezore fillon menjëherë.

Të identifikuar shkakun e formimit të tumoreve të tilla është e pamundur, por besohet se një rol të madh në këtë proces është caktuar trashëgim, imunitet dobësuar, dhe sëmundje të tjera gjinekologjike, të cilat janë të shoqëruara me çrregullime hormonale. Por, çfarëdo tsystadenomy vezore arsyeja, për të shmangur kirurgji dështon. Ky lloj tumoreve trajtohen vetëm procedurë radikale kirurgjikale. Ju nuk mund të vonojë, sepse shkalla koha e operacionit do të rritet.
Gratë e moshës riprodhuese, mjekët përpiqen për një operacion që lë një shans mjaft të mirë të shtatzënisë. Por kur menopauza dhe të ruajnë funksionin riprodhues të grave nuk ka kuptim, ajo prekur të vezoreve janë larguar së bashku me mitër.