Tsystadenoma la vezore

Sëmundje të tilla aparatit gjenital femëror si tsystadenoma ndodh mjaft shpesh. Kjo sëmundje, e cila është formë e mirë, mund të gjenden në çdo moshë, por më shpesh prek femrat në moshën premenopausal (40-45 vjet).
Ka disa varieteteve tsystadenomy majtë (apo të djathtë) vezore. Në përgjithësi, është e njëjta kist, por ajo përbëhet nga epiteliale dhe përmbajtja është paksa e ndryshme. Tumoret janë të ndarë në:

 • me një dhomë (i lëngshëm, papilare);

 • Multi (Mucinous që nuk përmbajnë të lëngshme dhe të mukusit).


 • Simptomet e tsystadenomy ovarian


  Simptomat varen nga madhësia e tumorit. Shpesh fillimi, kur tsystadenoma ende i vogël në madhësi, një grua nuk mund të ndjeni ndonjë siklet në dijeni të sëmundjes. Si rritjen e tumoreve, dhimbje në shpinë, stomak, këmbët.
  Kur është fjala për mutsynoznoy tsystadenome, ajo mund të rritet në madhësi të mëdha, duke ndërhyrë me funksionimin normal të organeve fqinje - zorrët dhe fshikëz. Vëllimi i barkut është rritur në masë të madhe dhe nuk njoftim devijime pamundur.

  Majtë Trajtimi tsystadenomy (djathtas) vezore


  Shpesh sëmundja është zbuluar në këtë fazë, trajtimi konservativ kryer shumë vonë dhe pastaj të shpenzojnë tsystadenomy heqjen vezore. Operacioni është kryer kryesisht nga laparoscopy, e cila ndikon pozitivisht në periudhën e rimëkëmbjes.
  Në disa raste, tumori është hequr së bashku me vezore vetë, ndërsa tsystadenome mutsynoznoy - si në trup e shtojca. Kjo është bërë për të parandaluar degjenerojë në një neoplazme malinje.
  Mjete popullore Trajtimi tsystadenomy vezore shpesh çon në dinamikën pozitive, edhe pse në disa raste mund të ndalojë rritjen e saj, por shpëtoj plotësisht prej tij mund vetëm në mënyrë efikase.

  Nuk ka nevojë për të menduar se vezore tsystadenoma dhe koncept shtatzënisë nezistavni. Nëse pacienti dëshiron të ketë fëmijë, atë të përpiqet të jetë e mundur për të shpëtuar të paktën një vezore dhe pastaj ajo ka një shans të mirë për të marrë shtatzënë.