Salpingjitit kronike

Organet gjenitale janë të sistemit mjaft të prekshme në femra. Stresi, duke shkaktuar degradimin e mjedisit, seks të pasigurt, vizita të rralla të gjinekologu efekt shpesh të pafavorshme në të. Nën kërcënimin duket jo vetëm shëndetin e grave, por edhe aftësinë e saj për t'u bërë një nënë, që krijoj dhe të mbajnë një fëmijë. Prandaj është e rëndësishme identifikimi i hershëm i problemeve dhe trajtimin adekuat. Shumë prej gjysmës së drejtë të njerëzimit përballet me sëmundje të tilla si salpingjitit, inflamacion Tubali që, në disa raste shoqëruar nga një inflamacion të vezoreve. Për fat të keq, kjo është e rrallë një patologji në fazën akute të zhvillimit. Kjo do të thotë se shumica e zyrave antenatal të pranishmit do të mësojnë në lidhje me salpingjitit kronike. Por ajo që ai është i rrezikshëm dhe mund ose shpëtimi?

Salpingjitit kronike: Shkaqet


Deri në shfaqjen e sëmundjes mund të shkaktojnë faktorët e mëposhtëm:

 • infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (Trichomonas, klamidia, gonokoku, Mycoplasma, Staphylococcus, etj);

 • aborti, aborti, seksioni operacion;

 • për të parandaluar përdorimin e pajisjes intrauterine;

 • paraqesin një histori të inflamacionit akut të shtojca dhe mitrës.


 • Salpingjitit kronike: simptomat


  Nëse forma akute e sëmundjes karakterizuar nga një dhimbje të dukshme në bark të ulët, ethe, rraskapitje e përgjithshme, salpingjitit kronike mund të ndodhë dhimbje të përsëritura, të rënduara në menstruacioneve. Cikli menstrual Sam mund të jetë i prishur. Për fat të keq, në shumicën e rasteve në përgjithësi asimptomatike.

  Procesi inflamator mund të fillojë nga një prej tubave mucous membranë. Nëse kjo grua ankohet për dhimbje, për shembull, bark të ulët të drejtë, kjo është e drejtë kronike anën salpingjitit mundur. Në rast të humbjes tuba fallopiane kundërta diagnostikuar salpingjitit kronike e majtë të njëanshme. Megjithatë, më e zakonshme është kur të dy janë pjesë ndezur e trupit. Shumë shpesh i shoqëruar nga salpingjitit kronike dhe oophoritis, dmth inflamacion të vezoreve, veçanërisht në infeksione neprolechennыh gjenitale.

  Salpingjitit kronike dhe Shtatzënia


  Në formën e sëmundjes kronike me inflamacion shtresa e brendshme vazhdon muskujve, dhe pastaj në jashtme i lëngshëm. Në tubën fallopiane mund të duket qelb formuar plagët dhe adhesions. Për shkak të kësaj tub rritje pengim, që do të thotë shanse të ulëta të fekondimit dy herë. Pas oocyte maturimit ndodh alternuar në vezore të ndryshme, dhe në këtë mënyrë lëvizjen e saj nga një tub në mitër pamundur. Nëse salpingjitit dypalëshe kronike nuk shtatzëni ektopike është ose që mund të jenë të rrezikshme për jetën e një gruaje.

  Si për të trajtuar salpingjitit kronike?


  Trajtimi i sëmundjes varet nga shkalla e inflamacionit dhe formën e saj. Për shembull, një pacient me trajtimin e hershëm të emëruar barnave anti-inflamator (lidasa, vobэnzym etj). Kur neynfektsyonnom trajtim kronik salpingjitit mund të përfshijnë kurse baltë - dhe fizioterapi.
  Nëse shkaku i inflamacionit është infeksioni, sidomos antibiotikët treguar.
  Në salpingjitit, septike dhe tumorit formacioneve dypalëshe kronike në laparoscopy tubat fallopiane të kërkuara - një operacion në të cilën për shkak të një birë dhe një pajisje të veçantë optik kryer ndërhyrje minimale kirurgjikale. Kirurgu e mundur për të pastruar tub prekur nga mbështjelljes, lezionet purulent rifillojë pėrshkueshmėrisė e saj dhe riorganizimi do.

  Në forma të avancuara të salpingjitit kur trajtimi sjellë nuk rezultate, kryer heqjen e tubit të prekur ndaj sëmundjeve nuk është kaluar në organet e tjera.