Inflamacion kronik i vezoreve

Nga inflamacion të vezoreve prek miliona gra. Kjo sëmundje mund të ketë disa forma: akute, Subacute dhe kronike. Shkaqet e inflamacionit janë:

 • hipotermi;

 • mënyrë jetese të sëmurë (depresioni, obeziteti, diabeti, vizitat e shpeshta në diell, stresi);

 • duke injoruar rregullat e higjienës intime;

 • dëmtojë mitrës (p.sh., aborti).


 • Simptomet e inflamacion kronik të vezoreve


  Kjo sëmundje mund të jetë e lehtë të ngatërrohet me tjetrën, sepse një shumë prej simptomave dhe ato mund të shfaqen gradualisht. Zakonisht parë shfaqen dhimbje në fund të barkut, dhimbje mund të jetë mjaft e rëndë. Nuk është një pafuqi, lodhje. Ndonjëherë duket gjatë urinimit qelb. Ndoshta vetëm rritja e temperaturës për 38 (kur sëmundja mund të ngatërrohet me të ftohtë të përbashkët). Cikli menstrual mund të ndalojë. Faza kronike është e rrezikshme, sepse ajo mund të çojë në shterpësi, sepse gjatë sëmundjes shfaqen në tuba të ngjitet dhe dhëmbëza fallopian.

  Trajtimin e inflamacionit kronik i vezore


  Zakonisht, inflamacion është trajtuar me antibiotik. Por në qoftë se ajo është kronike, atëherë zgjidhet kompleks të veçantë mjekësor (ujitje, infusions bimor, swabs mjekësore). Antibiotikët thjeshtë nuk do të ndihmojë për shkak se bakteret janë përdorur tashmë për ta. Trajtimi duhet të administrohet nga një mjek.
  Trajtimi duhet të vazhdojë edhe pas simptome të dukshme janë zhdukur. Ky është një proces i gjatë. Sëmundje kronike nuk mund të shërohet lehtë. Prandaj, procesi i shërimit merr rreth gjashtë muaj. Gjatë muajit të parë të trajtimit rreptësisht të ndaluara seksualisht aktive. Ju gjithashtu duhet të jetë tepër i kujdesshëm, vishen me rroba të ngrohta, nuk e teproj, mbajnë gjurmët e higjienës intime. Çdo shkelje e këtyre rregullave mund të shkaktojë një inflamacion të re.