Kist folikulare e vezore majtë

Formimi bamirës - kist ovarian folikulare është rezultat i rritjes së gjëndër dominuese - kështu emrin. Kjo mund të ndodhë në gratë e moshave të ndryshme, si në të majtë dhe në vezore e duhur. E majta Statistikat Vezore kist të këtij lloji duket shpesh.
Pyetja e parë që ndodh në gratë në lidhje me këtë diagnozë në përputhje folikulare shtatzënisë kist ovarian? Kjo është e mundur për shkak se ka një rezervë - vezore dytë që do të japë vezë për konceptim.

Folikulare kist ovarian - simptoma të parashikueshme


Arsimimi madhësia e vogël gruaja absolutisht nuk mund të shqetësohen. Por, me një rritje të konsiderueshme në kist mund të ketë disa parehati. Simptomat e vërejtura në cysts ovarian folikulare në lokalizimin e majtë:

  • çrregullim menstrual;

  • ndjenja dhimbje në anën e barkut dhe të majtë;

  • parehati gjatë marrëdhënieve seksuale;

  • përsëritur gjakderdhje nga vagina;

  • një ndryshim të vogël në temperaturën e trupit.


  • Shkaqet kryesore të cysts folikulare


    Zakonisht në qeskë normal rritet në një madhësi të caktuar, shqyer gjatë ovulacionit, duke i liruar vezë. Por në qoftë se, si rezultat i çdo ndryshim në ovulacionit trupit nuk mund të ndodhë, gjëndër do të vazhdojë të rritet. Çfarë shkakton kjo gjendje? Features gonads të ndryshojnë për shkak të çekuilibër hormon. Truri - një organ shumë i ndjeshëm. Çdo shoku apo eksitim mund të shfaqet në bilancin e hormoneve, kështu që nuk kystoobraznыe ndryshime.

    Cysts spontane regresionit mund të ndodhë pas restaurimit të rregullimit nervor. Vetëm në rikthim apo rritje të trajtimit. Prandaj, këshilla mjekësore është shumë e dëshirueshme për çdo grua.