Ultratingull i vezoreve

Të vezoreve janë të vendosura në legen dhe rreth mitrës janë dy trup të vogël ovale, përgjegjës për formimin e vezës.
Ultratinguj Ovarian për të përcaktuar formën e tyre, strukturën dhe madhësinë, për të diagnostikuar praninë e patologjive të sëmundjes.

Kur të bëni me ultratinguj e vezoreve?


Ultratinguj e vezoreve zakonisht kryhet pas 5-7 ditëve të menstruacioneve, kur puna e vlerësimi i nevojshëm (formimi i follicles në vezore trupit të verdhë) me ultratinguj të përsëritura disa herë gjatë ciklit.

Cilat janë vlerat e ultrazërit normal ovarian?


Kur interpretimin ultratinguj e vezoreve tek gratë në periudhën riprodhuese nivele normale janë në varg:

 • Dimensionet: width = 26 cm, gjatësi = 36 cm, trashësi = 19 cm;

 • = Vëllimi i 98 metra kub. cm;

 • Struktura: homogjene, jehonë dendur (të lehta), karakterizohet nga shumë follicles;

 • Numri i follicles, 3-12 copë në çdo vezore.


 • Çfarë patologji mund të zbulohen rezultatet ovarian ultratinguj?


  Nëse ju merrni një performancë me ultratinguj në mënyrë dramatike përtej normë, ajo mund të tregojë një numër të sëmundjeve.


 • Tumoret ovarian - formacionet mirë apo i keq. Përcaktoni llojin e tumorit, prezenca e kancerit ovarian me ultratinguj e pamundur për diagnozën duhet të mbajë një seri të manipulimeve, duke përfshirë testet për shënuesve tumor, biopsi dhe studime të tjera.

 • Cysts ovarian - një sëmundje shkaktuar zgavrën në vezores, e cila është e mbushur me lëng. Kur bëni ultratinguj kist ovarian duket si një strukturë flluskë të ndryshme dhe ngjyra në varësi të llojit të kist. Shenjat e sëmundjes mund të jetë siklet në bark të ulët, dukuri e shkarkimit, menstruacioneve të parregullta.

 • Gjithashtu, diagnoza ultratinguj është efikase në zbulimin e patologjive të tilla si inflamacion të vezoreve, polycystic ovarian, këputje apopleksi me hemorragji të mëvonshëm) dhe sëmundje të tjera.


 • Përgatitja për ultrazërit ovarian


  Ultratingull i vezoreve tek gratë bëjnë si të barkut dhe sondë vaginale. Në rastin e parë, duke plotësuar fshikëz për të përmirësuar dukshmërinë e organeve të brendshme. Në studimin e fshikëzës vaginale dhënës duhet të zbrazur të shqyrtimit nevojshme prezervativit.

  Mundësisht në prag të ultrazërit braktisin gaz-formimin ushqime si bloating mund të komplikojë studimin.