Fibromë ovarian

Me fibromë beninje ovarian është e zakonshme. Kjo është një tumor beninje e indit lidhor nuk prodhojnë hormonet. Nëse përveç tumoret e indeve lidhës janë cistike zgavër bërë të lëngshme, nuk është fibromë dhe tsystadenofybroma më vezore.
Shkaqet e sëmundjes janë të panjohura, por shumica fibromë vezoreve shfaqet në sfond të çrregullimeve hormonale në sëmundje të tjera të sistemit riprodhues, ulur imunitetin, duke përfshirë sëmundjet inflamatore të sistemit urogjenital.

Simptomet e fibromë ovarianPër një kohë të gjatë fibromë nuk mund të japë asnjë simptomë dhe është gjetur vetëm në ekzaminimin gjinekologjik apo me ultratinguj. Por madhësia e madhe e tumorit mund te dyshuar në prani të një treshe e simptomave që, përveç rritjes në madhësinë e barkut, vezore tregojnë fibra - ascites (prania e barkut e lëngjeve të lirë) pleurit (inflamacion i shtresave të pleurë, ku është gjithashtu prania e mundshme të lëngut në pleural zgavër - hydrothorax), dhe anemi.

Diagnoza fibroadenoma


Gjinekologu mund të dyshojnë tumor në ekzaminimin gjinekologjik, prekje të gjetur arsim solid, shpesh të pabarabartë në vezore, jo të dhimbshme dhe të lëvizshme. Gjetja e ndonjë shkollim në vezore, mjeku përshkruan ultratinguj shtesë - një test ku shfaqje të rrumbullakosura echogenicity ndryshme formimi indeve homogjene, shpesh kapsulë të kufizuara. Ndonjëherë tumore janë ehonehativnye përfshirja (errët) në Doppler nuk tregojnë vaskularizim të tumorit.
Përveç kësaj kryejë histologjike ose citologjik ekzaminimin e tumorit për të siguruar asnjë transformimit malinje.

Ovarian fibromë - trajtim


Trajtimin e fibroids operativ, jo përdorimin e drogës. Për përdorim në shkallë të madhe të tumorit laparotomy mesatare, me tumoret e vogla janë hequr laparoscopically. Gratë e reja vyluschuyut e kapsulë tumorit, duke lënë indet paprekur ovarian, ose në sasi të mëdha në tumore dhe procesin e njëanshme, një nga vezoret janë hequr bashku me tumor.
Gjatë menopauzës në një lezionet bilaterale ose vezoret e tyre hiqen. Prognoza është e favorshme me trajtimin e duhur, tumori është e rrallë degjeneron në një malinje, por një herë në vit duhet të kalojnë listë e plotë inspektues gjinekologun pas trajtimit.