Polycystic Ovarian Sindromi - Simptomat

Polycystic vezore Sindromi (akronim "POS" sindromi Stein-Leventhal) - një dukuri mjaft e shpeshtë. Kjo sëmundje përket një grup hormonale, çrregullime endokrine, në të cilin një rritje në vezoreve. Ajo është shkaktuar mosfunksionim e hipofizës dhe hypothalamus, duke shkaktuar sintezën vëzhguar hormoneve.
Si për të përcaktuar praninë e patologji veten?
Simptomat Shkelje të tilla si sindromi i polycystic vezore, janë mjaft të shumta. Shumica dërrmuese e tyre janë nonspecific. Prandaj, vajzat shpesh kërkojnë këshilla mjekësore shumë vonë.

Tiparet themelore të sindromi Stein-Leventhal janë:

 • natyra të ndryshme, cikli menstrual konstante (të pakta, ose e kundërta - e rëndë, menstruacione të parregullta ose mungon krejtësisht)

 • theksuar karakteristikat seksuale mashkullore, për shkak të sintezës së tepërt androgen;

 • trashje;

 • zhvillimi i infertilitetit si pasojë e mungesës së ovulacionit.


 • Additional features përfshijnë:

 • yndyrë mbulon lëkurën;

 • ovolosenenye model mashkullor;

 • pamjen e shënon shtrirje në sipërfaqen e mollaqe, legen, dhe sidomos në bark;

 • ënjtje;

 • nervozizëm, swings humor;

 • rritur presionin e gjakut.


 • Si është zbulimin e patologjisë?
  Para se të ju vë në dukje një grua diagnostikuar me sindromi i polycystic vezore, të mbajtura gjatë diagnostifikim.
  Roli kryesor në zbulimin patologji luajtur studime instrumentale, të tilla si ultratinguj, X-ray, laparoscopy. Nuk është pa metodat laboratorike: test të gjakut për të përcaktuar shkeljet e funksionit të ovulimit.
  Vetëm pas gjithë këtyre testeve, një vajzë diagnostikuar dhe të përshkruajnë trajtim të duhur.