Sindromi i vezoreve

Sindromi ovarian shteti është i parregullt për gratë. Ajo karakteristike për 2% e grave. Sindromi karakterizohet nga fundi i menstruacioneve, por para se të periudhës së caktuar për shumicën e grave. Mëso më shumë në lidhje me sindrom të zemrës, simptomat e saj, trajtim dhe mundësi për të bërë një fëmijë, ne e përshkruajmë në këtë artikull.

Simptomet e dështimit ovarian


Simptomë kryesor i sindromi i ovarian është ndërprerja e menstruacioneve për më shumë se 12 muaj në gratë më të rinj se 45 vjet. Nëse kulmi erdhi në moshën 40 - 45 vjeç i vjetër, që quhet sindromi i parakohshëm dështimi ovarian, shteti në fillim të konsiderohet nëse menstruacionet ndaloi një grua nën moshën 40 vjet.

Ndërprerja e periudhave mujore në femrat të shoqëruara me flashes nxehtë dhe të ftohtë, djersitje e tepruar, dhimbje koke, humbje të efikasitetit, prish gjumin dhe nervozizëm.
Megjithatë, në bazë të ndërprerjes së menstruacioneve dhe të tjera shenja përfundimisht diagnozë ovarian pamundur. Të dhëna të sakta mund të japin vetëm analiza hormonal. Sindromi është konfirmuar nëse trupit statusin menopausal përgjegjës.
Kur sindrom ovarian në gratë për disa vite në mitër dhe zemrat, e cila do të kryejë më funksionet e tyre gradualisht zvogëlohet në madhësi.

Arsyet për fillimin sindrom ovarian


Shkaqet kryesore të dështimit ovarian në gratë janë çrregullime autoimune dhe anomalitë kromozomale. Në rastin e parë, trupi i prodhuar antitrupa në qelizat specifike të organeve riprodhuese, i dyti në një sërë gjenomike të vendosura në defekt kromozomeve.
Gjithashtu mund të shkaktojë operacioni parakohshme sosje ose metoda e përdorur në trajtimin e kancerit.

Trajtimin e sindromës ovarian


Trajtimi kryesor dhe më efektive për sindrom janë terapi hormonale zëvendësim. Më shumë mund të aplikohet fizioterapi, duke marrë vitamina dhe korrigjimin e patologjive të mundshme synon të përmirësojë shëndetin e përgjithshëm.

Ovarian dhe Shtatzënia


Sipas dështim ovarian, rreth një e katërta e grave ende vezë të qëndrueshme dhe nën kushte të favorshme mund të bëhet me barrë.
Në shumicën e rasteve, e vetmja mënyrë për të bërë një fëmijë për gratë me këtë sindrom kanë mbarësimit artificial dhe donator vezë.