Tsystadenoma lëngshëm ovarian

Nga formacionet beninje cistike ovarian përfshijnë hladkostinna tsystadenoma vezore. Kjo është një ose me shumë shkallë, të lëngshme mbushur, që variojnë në madhësi nga më pak se 1 cm dhe 30-35 cm. Në qoftë se shuma të vogla të arsimit për asimptomatike, me rritje potencial dhimbje barku e intensitetit të ndryshme, rritur madhësinë bark. Në provim të zbulojë një raund,, formimin fleksibile luajtshme dhe neboleznennoe që është e vështirë për të dalluar nga një cist folikulare edhe në ultrazërit - një anэhohennoe arsim rrumbullakët hollë-mur në vezore. Nëse diagnostikuar tsystadenoma lëngshëm ovarian, ajo vetëm trajtim operativ, me ekzaminim të mëvonshëm histologjike të arsimit.

Ovarian lëngshëm papilare tsystadenoma - çfarë është ajo?


Një tjetër formimi dashamirës cistike në vezore - tsystadenoma lëngshëm papilare që është i ndryshëm nga rritje hladkostinnoyi hranulyatsyonnыmy në lumenin e kist. Ky tumor shpesh degjeneron në një rritje malinje, por i ngadalshëm në fillim nuk shkakton simptoma dhe është zbuluar rastësisht.
Simptomat nuk janë të ndryshme nga asnjë simptomë cysts të tjera, por me ultratinguj, me përjashtim anehohennyh formacioneve cistike në kuadër të rritjes së ekspozitës cysts parietal. Praktikisht i padallueshëm nga beninje keqdashje papilare tsystadenomu pa studim histologjik dhe analiza e gjakut për shënuesve tumor. Por tsystadenomu edhe dashamirës papylyarnuyu largohet menjëherë, si degjenerim i saj në një tumor malinje ndodh në 50% të rasteve.

Tsystadenoma Mucinous


Një tjetër lloj i tumoreve beninje cistike - tsystadenoma Mucinous, kryhet përmbajtje mucous. Kjo kist shumë, të cilat shpesh rritet në përmasa gjigande - deri në 30-50 cm trajtim kist operative.

Adenokarcinoma lëngshëm ovarian


Në degjenerim i lëngshëm mund të ndodhë papylyarnoy tsystadenomy tumor tjetër - tsystadenokartsynoma ovarian lëngshëm që zbulon të gjitha tiparet e keqdashje - me rritje të shpejtë, duke përfshirë organet fqinje, simptomat e dehjes dhe metastases në nyjet limfatike dhe organet e largëta dhe sistemet. Diagnoza e tumoreve të kryera nga ekzaminim citologjik ose histologjike, gjatë së cilës të përcaktuar shkallën e diferencimit të qelizave. Trajtimi varet nga faza e tumorit dhe mund të jetë operative, konservator apo simptomatike.